Itt az ősz, gyakrabban fog esni, majd pedig beköszönt a tél, amikor is jelentős csapadékkal kell számolnunk. A tiszta, friss hó is nagymennyiségű nedvességet jelent az irodákban, otthonokban, hiszen cipőnkkel behordjuk, leolvad és már folyik is. A legjobb megoldás, ha megfelelő méretű és minőségű lábtörlőket rendszeresítünk. Ezeket a lábtörlőket rendszeresen cserélni, tisztítani kell.

Milyen lábtörlő kell az irodába

irodai_labtorlo

Irodai lábtörlőnek éppúgy lehet alkalmas egy egyszerűbb, főleg háztartási felhasználásra szánt darab, mint az ipari nagyméretű és rendszeres tisztítással kínált lábtörlők. A szükséges típust és méretet az iroda forgalma határozza meg. Ha egy kislétszámú, kevesebb ügyfelet fogadó lakásirodáról van szó, kívülre és belülre is elegendő a normál méretű lábtörlő. Ha nagylétszámú az iroda vagy jelentős ügyfélforgalmat bonyolít le, kívülre és belülre is nagyméretű, extra nedvszívó és jól tisztítható darab kell.

különbség van aközött is, hogy kívülre vagy belülre szánjuk az adott lábtörlőt. A kültéri lábtörlők általában gumiból és műanyag szálakból készülnek. Arra szolgálnak, hogy a nagyobb szennyeződéseket lesodorják, ledörzsöljék lábbelinkről. A belső használatra szánt, azaz beltéri lábtörlők pedig inkább a kisebb szennyeződéseket fogják fel, de nagy nedvszívó képességgel rendelkeznek. A kültéri lábtörlő tehát a kosz ellen van, a beltéri pedig a nedvesség ellen.

Funkció vagy stílus?

Ma már lábtörlők terén is van divat, a különböző irodák, közületek, intézmények vagy akár otthonok is sokat adnak a külcsínre. A kültéri lábtörlők között megjelentek az amúgy nagyon hatékony és környezetbarát bambuszrost darabok, de a fém, kovácsolt vas típusok sem ritkák. Ezek nagyon mutatósak tudnak lenni. Azonban míg a bambuszrost remekül kotorja le a szennyeződéseket, a fémek közül csak azok a lábtörlők megfelelőek, melyek sűrűn bordázottak és rendelkeznek felső élekkel. A teljesen lekerekített forma a cipőtalpak redőiből nem szedi ki a koszt.

labtorlo_tisztitas

Beltéri lábtörlőknél már egyszerűbb a helyzet, mert a dizájn darabok nedvszívó képessége is legtöbbször kielégítő.

Nagyon fontos, hogy az iroda minden apró részletében tükrözze azt a stílust, amit képvisel. Viszont fontos, hogy a funkcionális tárgyak, eszközök mindemellett maximálisan ellássák feladatukat. Egy különleges megjelenésű lábtörlő, amennyiben nem jól funkcionál, a bejutó kosz miatt többet árt az iroda imidzsének, mint egy sima, egyszerű, de minden koszt, nedvességet megfogó darab.

Lábtörlő tisztítása és cseréje

A jóminőségű lábtörlők rendszeres tisztítás mellett is hosszú élettartamúak. A rendszeres tisztítással együtt rendelhető agy inkább bérelhető lábtörlőknél kiválasztható, hogy milyen időközönként cseréljék és tisztítsák őket. Itt megintcsak az iroda forgalmát és elhelyezkedését kell figyelembe venni. A belvárosi irodákban kevésbé lesz minden csupa sár, mint egy raktártelepen vagy parkos területekkel körülvett irodában.

Ha magunk intézzük a lábtörlő takarítását, akkor fontos, hogy meglegyenek a megfelelő eszközeink. Egy gőztisztító vagy ipari porszívó, mely száraz és nedves tisztításra is alkalmas, megfelelő erre a célra. A rendszeres tisztítás nagyon fontos, hiszen ha a lábtörlő már olyan szinten piszkos, hogy csöpög belőle a sár, szegény ipari porszívó sem fogja könnyen rendbetenni.

Ha takarítócég végzi az irodatakarítást, a lábtörlő problémáját velük egyeztetve, neked már semmi dolgod nem lesz azzal, hogy a leglatyakosabb időben is tiszta padlót kapj.