Irodatakarítás Óbuda és Békásmegyer városrészeken

Békásmegyer és Óbuda irodatakarítás szempontjából nagy területe, magas lakosságszáma és jó közlekedési kapcsolatai révén jól ellátott kerület. Óbuda és Békásmegyer sok irodának ad otthont, amelyek elhelyezkedésüktől függően sokfélék lehetnek. Az irodatakarítás Óbuda patinás belvárosi épületeiben éppúgy szükséges, mint Békásmegyer külvárosi részein.

irodatakarítas_obuda_bekasmegyer

Óbuda-Békásmegyer

Óbuda-Békásmegyer a főváros III. kerülete, egyben a főváros második legnagyobb népességű és harmadik legnagyobb területű kerülete. Több mint 130 ezres lakossága egy vidéki nagyvárosnak is becsületére válna, de kiterjedésben is csak az újabban létrehozott pesti kerületek előzik meg. Óbuda ugyanakkor nagy múltra visszatekintő kerület, nem csak budapesti viszonylatban, de történelmi távlatokban is, hiszen itt épült föl a Római Birodalom idején Aquincum. Közlekedési szempontból Óbuda-Békásmegyer középpontja az Árpád híd budai hídfőjén túl található Flórián tér. Innen indul északnyugati irányba a nagy forgalmat lebonyolító Vörösvári út, amely a Bécsi útba torkollik és az észak felé induló Szentendrei út. Ezzel párhuzamosan fut az 5-ös hév vonala is. Az Óbudai-szigettől északra lép be a III. kerület területére a Duna fölött átívelő Újpesti vasúti híd. Óbuda-Békásmegyer ismertebb városrészei Filatorigát, Kaszásdűlő, Aquincum, Aranyhegy, Csillaghegy, Péterhegy, Rókahegy és természetesen Óbuda, valamint Békásmegyer. A III. kerület nagy kiterjedésének és változatos felszínének köszönhetően sokarcú terület. Óbuda öreg házai és műemléképületei éles ellentétben állnak Békásmegyer hatalmas lakótelepeivel. A kerületben éppúgy találhatóak szebb napokat látott ipari városrészek, mint hegyes, erdős tájak és elhagyott kőbányák. A kerületben számos eladó- és kiadó iroda keres gazdát. Óbuda-Békásmegyer irodatakarítás szempontjából régóta lényeges terület, hiszen sokféle cégnek és vállalkozásnak nyújt otthont.

irodatakaritas_Obuda

Óbuda-Békásmegyek: Irodatakarítás itt is, magas színvonalon

Az irodatakarítás Óbuda és Békásmegyer esetében éppúgy jelentheti egy öreg, földszintes ház tornáca mögött megbújó iroda takarítását, mint egy ipari létesítményben, vagy akár panelépületben kialakított munkahely rendbe tételét. Az általában heti irodatakarítás Óbudán és Békásmegyeren is többnyire a szokásos rutinműveleteket jelenti, amilyen a felmosás, a portörlés, a csempék letisztítása, de igény szerint akár a szobanövények locsolását is tartalmazhatja. Mivel a III. kerület épületeinek többsége nem irodaháznak, hanem egyszerű polgárháznak ipari épületnek vagy lakóháznak épült, ezért az óbudai és békásmegyeri irodák jelentős része is sokszor egyedi megoldásokat tartalmazó, változatos kialakítású munkahely. Ezek a sajátosságok időnként megnehezítik az irodatakarítást, de megoldhatatlan kihívást soha nem jelentenek. Az irodatakarítás Óbuda és Békásmegyer esetében is csak a legmagasabb színvonalú szolgáltatást jelentheti.