A rendszeres irodatakarítás nélkülözhetetlen tevékenység, ha tiszta és higiénikus munkakörnyezetben szeretnénk dolgozni. Még fontosabb az alapos irodatakarítás, ha az iroda rendszeresen fogad ügyfeleket. Bár néhányan úgy gondolják, hogy megspórolhatják az iroda takarításának költségeit és valahogy megoldhatják házon belül a dolgot, a többség régen belátta, hogy az irodatakarítás olyan szakmunka, amivel nem érdemes a beosztottakat terhelni. Mindemellett adódhat néhány olyan eset, amikor megoldható az irodatakarítás házon belül is.

Amikor házon belül is megoldható

A minimális ügyfélforgalmat bonyolító és minimális számú alkalmazottat foglalkoztató, egyszerű kialakítású, kisméretű irodákat bizonyos esetekben az ott dolgozók is rendben tudják tartani. Ahol az egyetlen íróasztal mellett egyetlen papírkosár áll, ami egy hét alatt sem telik meg, ahol a teakonyhát egyetlen ember használja és ő is csak kávézásra, ott valóban szükségtelen lehet az irodatakarítás feladatát külsős cégre bízni. Saját maga után általában mindenki szívesebben takarít, és ha tényleg minimális a takarítanivaló, akkor teljesen kézenfekvő lehet házon belül megoldani az irodatakarítás kérdését. Partvis, felmosó, vödör, szemétlapát, portörlő és szivacs, és természetesen tisztítószer elegendő is lehet a heti irodatakarítás elvégzéséhez. Hasznos lehet egy porszívó is, ami nélkülözhetetlenné válik, ha szőnyegek tisztításáról van szó. A csapok, szaniter porcelánok felületének vízkőoldásához alkalmasint az ecet is elegendő lehet. Reprezentációs funkcióval nem rendelkező, ritkán látogatott, egyemberes irodák esetében tényleg szükségtelen lehet profi takarítószolgálattal szerződni.

profi_takaritoceg

Profi irodatakarítás – igényeseknek és a kellemetlenségek megelőzésére

Az irodatulajdonosok egy része akkor is a külsős cégre bízott, rendszeres irodatakarítás mellett dönt, ha első ránézésre ez indokolatlannak tűnik. Vannak, akik munkaidejüket nem akarják takarítással tölteni, illetve a munkaidejükön túl nem akarnak takarítani, másoknak fizikai nehézséget okoz az irodatakarítás, és vannak, akik egyszerűen méltóságon alulinak tartják akár csak a saját maguk utáni rendrakást is. A professzionális irodatakarítás bármelyik esetben megoldja a gondot.

Azokban az esetekben is érdemes az irodatakarítást külső cégre bízni, ahol bár maga a feladat nem jelentene sok plusz munkát, de komoly feszültséget generálhat az alkalmazottak között. Én rendesen megcsinálom, ő bezzeg csak maszatol, utánam alig marad szemét, ő viszont még az asztalt is összekeni, nehogy már én takarítsam föl az ő piszkát…! Az ilyen és ehhez hasonló sirámok megelőzésére is érdemes felhívni egy irodatakarítást vállaló céget és utánajárni a szolgáltatásnak. Számtalan kellemetlenség előzhető meg azzal, ha a feladatkörök világos elkülönítésre kerülnek és az irodatakarítás annak a feladata marad, akinek valóban ez a munkája.