Az irodatakarítás eseti takarítás formájában nagyon előnyös megoldás, ha felújítási munkálatok után szeretnénk rendet. Amennyiben takarítócég végez rendszeres takarítást nálunk, és irodánkban építőipari munkálatok válnak esedékessé, időben jelezzük az irodatakarítást végző partnerünknek, hogy ez mennyiben változtatja meg takarítási igényeinket. Néha egy félórás munka is hatalmas szennyeződéssel jár, máskor egy több hétig tartó, komplett átépítés után is elegendő egy egyszerű nagytakarítás.

Irodatakarítás és por, törmelékek, forgács

iroda_felujitas

Talán minden iroda életében eljön az nap, amikor halaszthatatlanná válik a felújítás, az átépítés vagy a karbantartás és ennek következtében felborul a megszokott rend. Munkahelyünket ilyenkor különféle mesteremberek szállják meg, akik bontanak, fúrnak, faragnak, vakolnak, festenek, méricskélnek, cipekednek, leszerelnek és fölszerelnek, és ami a mi szempontunkból igazán lényeges, sokszor alapos felfordulást hagynak maguk után. A falak mellett lehulló finom portól a lepotyogott törmeléken át a csomagolóanyagok halmain keresztül a szétfröccsenő festékfoltokig ez sok mindent jelenthet.  Bár a tisztességes szakemberek munkájuk végeztével jellemzően összetakarítanak maguk után, ez nem mindig van így, és sokszor az elvégzett takarítás színvonala sem elegendő az irodába. Az eseti irodatakarítás ezektől a szennyeződésektől, szeméthalmoktól szabadítja meg az iroda beltereit, valamint átfogó tisztításnak veszi alá az aljzatot, a berendezési tárgyak felületeit, és néhány esetben a kárpitokat, ablakokat. Hasznos és méltányolandó cselekedet a betontörmeléket összesöprögetni és belapátolni egy sittes zsákba, de ez semmit nem csökkent a mindenütt leülepedő por mennyiségén. A kollégáktól sem várható el, hogy a nagyszabású munkálatok végeztével maguk tegyenek rendet, erre a irodatakarítást végző szakemberek, azaz a takarítócég lelkiismeretes kollégái jelentik a megoldást.

iroda-felujitas

Felújításkor mindenképpen eseti takarítás szükséges a szokványos irodatakarítás kiegészítésére

A heti irodatakarítás általában tökéletesen elegendő a munkahely tisztaságának fenntartásához. Felújítási, festési, átépítési munkálatok napjaiban azonban ez sokszor átalakul. Ha több napos, de nem túl intenzív munkálatokról van szó, akkor érdemes sűrűbb, heti két alkalommal, vagy akár kétnaponta, sőt, indokolt esetben akár naponta történő takarítást igényelni. Amennyiben ez valóban ideiglenes állapot, az eseti takarítás vagy eseti takarítások után ugyanúgy elegendő a megszokott takarítási rend fenntartása. Így a vállalkozás továbbra is gőzerővel működhet, anélkül, hogy elmerülne a nagy mennyiségű porban, koszban, építési hulladékban.

Máskor nem gyakoribb takarításra van szükség, hanem éppen ellenkezőleg, a heti egy alkalom is fölösleges, mert a munkálatok elhúzódnak és az iroda is csökkentett létszámmal vagy rövidített munkaidőben dolgozik, esetleg be is zár néhány napra és a munkatársak home office üzemmódra állnak át. Ebben az esetben elegendő a munkálatok végeztével igényelni egy alapos nagytakarítást, majd visszaállni a szokásos heti irodatakarításra.

Bármelyik eset is álljon fönn, vagy legyen szó akár csak egy napos munkáról, jelezzük időben a rendszeres vagy eseti takarítást végző cégnek megváltozott igényeinket.