Az irodatakarítás Ferencváros esetében is régóta jól működő, alapvető szolgáltatásnak számít. A főváros IX. kerülete, területét és lakosságszámát tekintve ugyanakkor nem számít kiemelt területnek, jellegzetes üzleti, pénzügyi központnak, az ide települt vállalkozások, az itt működő irodák száma is csekélyebb, mint a belső kerületekben. Az irodatakarítás Ferencváros városrészein változatos helyszíneken történhet, hiszen a kerület nagyon változatos képet mutat, bár budapesti viszonylatban nem számít sem különösen nagy, sem különösen népes kerületnek.

iroda_ferencvaros_boraros

Irodatakarítás Ferencváros belsőbb területein

Az irodatakarítás Ferencváros esetében többnyire a kerület Belső-Ferencváros nevű városrészében zajlik. Ez a IX. kerület legrégibb része, évszázados polgárházakkal, műemléképületekkel. Itt található többek között az Iparművészeti Múzeum, a Központi Vásárcsarnok és a Corvinus Egyetem épülete is. Ez a városrész a kerület legértékesebb és legfelkapottabb része, így számos vállalkozásnak is otthont ad, ezért az irodatakarítás Ferencváros esetében itt a leggyakrabban keresett szolgáltatás. A Soroksári út mentén fekvő Külső-Ferencváros a IX. kerület ipari városrésze. Itt terül el a Ferencvárosi Pályaudvar és itt található a régi Közvágóhíd is. Utóbbi területén ma több vállalkozás működik és számos iroda került kialakításra. Utóbbiak természetesen rendszeres irodatakarítást is igényelnek. Középső-Ferencvárosnak nevezik a külvárosi lakótelepek övezetét, amely a legkevésbé vállalkozási helyszín. Ferencváros legfontosabb útjai a Ferenc körút, a Soroksári út és a Gubacsi út. A IX. kerületet érinti az M3-as metró, hídfőként szolgál a Petőfi- és Lágymányosi-hidaknak, továbbá a kerületben található a Boráros tér, amely Budapest egyik fontos közlekedési csomópontja. A kerület sokszínűsége, jó közlekedése és a belvárosnál kedvezőbb árai ideálissá teszi irodák számára is, ezért a rendszeres irodatakarítás Ferencváros esetében alapvető szolgáltatásnak számít.

irodatakaritas_ferencvaros

Más-e az irodatakarítás Ferencváros területén, mint máshol?

Maga az irodatakarítás Ferencváros vonatkozásában sem jelent mást, mint a többi fővárosi kerületben vagy az ország más pontján. A padló feltakarítása, a bútorok letörlése, a mellékhelyiségek rendbe tétele, az iroda tisztává, higiénikussá és rendezetté varázsolása kiegészülhet a megrendelő speciális igényeivel is. Az irodatakarítás Ferencváros esetében inkább a takarított irodák változatossága miatt érdemel figyelmet. A IX. kerület irodái régi bérpalotákban és évszázados műemléképületekben éppúgy működhetnek, mint a korszerű irodaházakban, modern lakóparkokban vagy ipari létesítményekben. De működjön bárhol is az iroda, az irodatakarítás Ferencváros bármely városrészén gyorsan elérhető és megbízható szolgáltatásnak számít.