Irodatakarítás Budapest és környékén – extra szmogos területek

Az utóbbi napokban borzasztó volt a szmog helyzet Budapest és környékén. Bármennyire is meglepő, irodatakarítás szempontjából is van jelentősége ennek, de hát ugye az életünk mely területén ne bírna jelentőséggel az, hogy amit beszívunk, ami éltet minket, telis-tele van kosszal, káros anyagokkal, amiket ráadásul mi magunk juttatunk bele. Borzasztó dolog ez és mi most itt a saját blogunkon is arra biztatnánk mindenkit, hogy ha teheti, használja ki Budapest kiváló tömegközlekedését vagy környezete és saját egészsége érdekében is váltson esetleg biciklire.
No de térjünk vissza az irodatakarítás témájához! Ha szmog van, nekünk több a munkánk. Miért? Mert az iroda gyorsabban porosodik, sokkal több por, apró szennyeződés ülepedik le a polcokon, asztalokon, virágok levelein, ablakok sarkában, párkányokon, iratokon, kanapé, szekrény alatt. Kiemelkedően szmogos levegő esetén ez akár azt is jelentheti, hogy a heti takarítás heti többszöri takarítássá válik vagy pedig néhány cég igénybe veszi a nagytakarítás szolgáltatásunkat soron kívül.
Félreértés ne essék, nekünk a munkával semmi bajunk, sőt, örülünk annak, ha partnereink száma, a takarítások száma növekszik, hisz ebből élünk, ez a takarítócég profilja, lényege. Azonban azt mégis sajnáljuk, mikor ilyen tényezők miatt ugrik meg a kereslet szolgáltatásunkra. Az irodatakarítás Budapest és környékén évente többször is szembesül a szmog okozta megnövekedett takarítási igényekkel. Még csak az év első hónapját tapossuk és máris hosszú napokon keresztül csúnya sötétvörös foltként szomorított el minket a szmog  az időjárással foglalkozó oldalak térképein és most különösen rossz volt a helyzet, hiszen egy-egy kisebb pont kivételével az egész ország ócska levegőt szívott.

Szmog okozta piszok az irodában

sáros iroda padló
A szmog nem csak a belső terekben, de az utcákon is leülepedik, ezért onnan is behordjuk cipőink talpán a rengeteg port lakásainkba, irodáinkba. Mostanában olyan szörnyű porhelyzetet tapasztaltunk a rendszeres irodatakarítás során, amit ritkán. Vastagon áll a por már 2 nappal az iroda kitakarítása után és a helyzet mindaddig nem lesz jobb, ameddig egy erőteljes eső vagy szél ki nem „takarítja” levegőnket.
Irodavezetőként vagy irodai dolgozóként és takarítóként annyit tehetünk a porosodás mérsékléséért, hogy ilyen szmogos időben nem szellőztetünk. Igaz, hogy a szellőztetés fontos, no de nem akkor, mikor a kinti levegő rosszabb, mint a már kissé elhasznált, de legalább nem porban gazdag benti. Nem csak azért fontos csukva tartani az ablakokat ilyenkor, mert hamar igen sok por ülepedik le és koszt eredményez. Még az a kisebb baj, hiszen könnyen, következmények nélkül orvosolható, egy takarítócég munkájával. A nagyobb baj az, amit a szmog az egészségünkkel művel. Azok, akik allergiára hajlamosak, ilyen időszakokban közel olyan erősségű kellemetlenségeket (orrdugulás, szemviszketés, vörös égő szemek, köhögés, bedagadt torok, hányinger) tapasztalhatnak, mint mikor a parlagfű vagy egyéb más virágzik.