Az irodatakarítás Budapest területén az egyik legfontosabb szolgáltatás, hiszen az ország fővárosa egyben a legfontosabb gazdasági- és üzleti központ is, melynek jelentősége az országhatárokon messze túlmutat. Megszámlálhatatlan hazai vállalkozás, külföldi cég leányvállalata és számos nemzetközi jelentőségű intézet tart fent irodát, telephelyet, kirendeltséget a Fővárosban, így az irodatakarítás Budapest vonatkozásában megkerülhetetlen tényező, olyan evidencia, amely már eszünkbe sem jut. Ez azonban nem volt mindig így.

irodatakaritas_regen

Felmosórongy és cementpadló

Egy emberöltővel ezelőtt az irodatakarítás Budapest esetében még szinte semmit nem jelentett, illetve nem takart többet, mint a különböző állami fenntartású intézmények, üzemek és vállalatok békebeli takarítását, melyet többnyire szakképzetlen takarítónők végeztek a legalapvetőbb eszközökkel és a legolcsóbb tisztítószerekkel. A rendszerváltás után gombamód elszaporodó vállalkozások üzlethelyiségeinek takarításában kezdetben ez a gyakorlatot folytatódott, vagy még ez sem, hiszen sok vállalkozó igyekezett azon spórolni, amin csak tudott – így a takarításon is. Megcsinálta maga, vagy rábízta az alkalmazottaira, hogy időnként mossanak föl, vigyék ki a szemetet, porszívózzanak ki és pucolják ki a csapokat, WC-ket. Mindezt sokszor munkaidő után. Az igényesebbek és az előrelátóbbak azonban már ekkor igyekeztek kiszervezni üzlethelyiségük takarítását, a teljes szabályozatlanság éveiben ez azonban sok nehézségbe ütközött, a gyakran feketén dolgozó takarítók módszerei sok kívánnivalót hagytak maguk után Budapest irodatakarítás krónikájában.

Magasabb nívó, magasabb elvárások

modern_irodatakarítás

A Főváros üzleti élete azonban rohamléptekkel fejlődött, és a minőségi színvonalra törekvő vállalkozások, a neves cégek, az igényes képviseletek már nem engedhették meg maguknak, hogy ügyfeleik és kollégáik komfortérzetét csípős hypo-szagra és nagyszájú takarítónők kétes megbízhatóságára, vagy a dolgozók túlóráira alapozzák. Az irodatakarítás Budapest ezredvégi időszakában lassan átalakult, megjelent az igény a professzionális, diszkrét, gyors, megbízható és rugalmas, ugyanakkor rendszeres irodatakarítás szolgáltatására. A számos vállalkozásnak otthont adó irodaházak saját takarítószolgálatukkal tovább erősítették ezt a trendet, így mára már elmondhatjuk, hogy néhány kisebb céget leszámítva alig akad olyan munkahely, ahol a rendszeres irodatakarítás ne egy profi takarítócég kezelésében lenne.

Az irodatakarítás Budapest legmodernebb irodaházaiban sem ért nyugvópontra, a verseny mindig új és új innovációkat hív életre. Korszerűbb gépek, fejlettebb takarítószerek, újabb technikák és fejlettebb technológiák garantálják, hogy még ez az alapvető terület, a takarítás is folyamatosan fejlődjön és megújuljon. Ha Ön sem szeretne lemaradni, hívjon minket bizalommal – irodatakarítás Budapest minden kerületében és Pest megyében, számos kiegészítő szolgáltatással.