Az esetek többségében az irodatakarítás az íróasztalok rendbetételét is jelenti. Portörlés, lemosás, esetleg fertőtlenítés vagy bútorápolás kerülhet szóba, ha az irodai íróasztalok takarításáról beszélünk. Az irodák ezen fontos bútorai azonban a munka legszemélyesebb terepei is, ezért az irodatakarítás az íróasztalok esetében sokszor személyes kérések és egyéni igények alapján történik.

irodatakaritas_iroasztal

Ahány kolléga, annyi íróasztal

A rendszeres irodatakarítás során szinte mindenhol tapasztalhatjuk, hogy az iroda dolgozóinak egyénisége az íróasztalok használatában törhet a leginkább felszínre. Míg néhányan csupán a lehető legszükségesebb tárgyakat hagyják az asztalokon, mások előszeretettel veszik körbe magukat személyes tárgyakkal, szeretteik fényképeivel, szobanövényekkel és apró díszekkel. Katonás rendezettséget sugalló munkaállomásokkal és kaotikus papírhalmokkal borított íróasztalokkal egyaránt találkozhatunk munkánk során és nagyon változatos a szóban forgó irodabútorok higiéniája, tisztasága is. Az irodatakarítás az íróasztalok vonatkozásában számos személyes megállapodás mentén, egyéni kérések figyelembe vételével történik. A legegyszerűbb esetben az asztalok is rendszeres és általános takarításban részesülnek, az esetleg rajtuk maradt irodaszerek minimális rendezése mellett portörlést és tisztítást kapnak. Ennek része lehet az asztalon található tárgyak leporolása vagy a szobanövények locsolása is. Az igények azonban sokfélék, vannak, akik ragaszkodnak ahhoz, hogy maguk tartsák rendben a privát munkaterületüket, de akadnak olyanok is, akik könnyedén asztalukon hagyják akár a romlandó ételmaradékot, kávéfoltokat is, nem is gondolva arra, hogy ki takarítja azt föl.

irodatakaritas_munkaallomason

Megbízhatóság és rugalmasság

A professzionális irodatakarítás az íróasztalok kérdésében is maximálisan alkalmazkodik a megrendelő és az irodai dolgozók igényeihez. Akár ugyanabban a helyiségben is lehet olyan asztal, amely rendszeres és alapos takarításban részesül, és olyan, amelyhez a takarítást végzők hozzá sem nyúlnak, természetesen gazdájának kérésre. A professzionalizmus egyik alapvető jele a megbízhatóság és a diszkréció. Az irodatakarítás az íróasztalok esetében jár a legnagyobb tapintattal és körültekintéssel, hiszen ez az iroda dolgozóinak legszemélyesebb tere és sokszor nagy becsben tartott, esetenként értékes dísztárgyaik, valamint alapvető munkaeszközeik tároló helye is. Az irodatakarítás az íróasztalok terén is pontosan azt a szolgáltatást jelenti, amit Ön megrendelt!