Az irodatakarítás a 10. kerületben is alapvető szolgáltatás. A 10. kerület, közismert nevén Kőbánya, Budapest mértani középpontja. Bár kiterjedésében nagyméretű kerület, 78 ezer lakosával nem számít a népesebb kerületek közé. Annak ellenére, hogy a főváros egyik legrégebbi városrésze, mai arculata már a XX. században alakult ki. Lakótelepek, kertvárosi részek, jelentős zöldövezetek és számos ipari létesítmény található a 10. kerületben. Mivel viszonylag kevés vállalkozás és iroda működik Kőbányán, ezért az irodatakarítás a 10. kerületben ritkábban igényelt, de ettől függetlenül könnyen elérhető szolgáltatás.

irodatakaritas_10.kerület

Irodatakarítás 10. kerület – Kevés irodának is minőségi munka!

A 10. kerület, más néven Kőbánya számos eltérő jellegű városrészből áll össze, mint például Felsőrákos, Ligettelek, Újhegy, Gyárdűlő vagy a Népliget. Utóbbi Budapest legnagyobb közparkja. A 10. kerület létrehozásakor még a főváros határkerülete volt, a város növekedésével azonban Budapest mértani közepévé vált. A középkorban területén kőbányák, később téglagyárak működtek, ezekre vezethető vissza egyes városrészeinek neve. Később a városrész Budapest fő szőlőtermelő vidéke lett. A bányászatból fennmaradt pincerendszerek kedveztek a sörgyártás kiépülésének is. A rendszerváltás előtt a 10. kerület gyáraiban és üzemeiben 110 ezer ember dolgozott, lakótelepein pedig több mint 100 ezren laktak. Kőbánya olyan nagynevű üzemeknek adott otthont, mint a Ganz, az Orion, a MÁV Gépgyár, a LAMPART, az Elzett, a Richter és az Egis gyógyszergyárak, a Dreher sörgyár, vagy a Globus konzervgyár. A 10. kerültben több vasútállomás is található, és csatlakozás az M3-as és M2-es metrókhoz. Számos vállalkozás működik Kőbányán, de az itt kialakított irodák száma elmarad a budapesti átlagtól. A városrész legnagyobb előnyét a budai vagy belvárosi részektől jóval kedvezőbb ingatlanárai és a viszonylag magas lakosságszám adja.

irodatakaritas_10_kerulet

Bár viszonylag kevés iroda található a szebb napokat látott iparvidékekkel és lakótelepekkel tarkított Kőbányán, a 10. kerület irodatakarítás szempontjából kedvező helyzetben van, mivel elhelyezkedésének köszönhetően a főváros közepén található. Kőbánya városrész irodái sokszor ipari épületekben vagy szocialista típusú irodaházakban jöttek létre. Természetesen ezek sem mellőzhetik a rendszeres irodatakarítást a 10. kerületben. Az irodák, ahogyan maga a kerület is, nagyon színes képet mutatnak. A sokféle stílus változatos kihívások elé állítja az 10. kerület irodatakarítást végző dolgozóit. Az irodatakarítás a 10. kerületben is jól működő szolgáltatásunk, legyen szó akár egykori ipari épületben működő irodáról, vagy paneltömbben kialakított helyiségről, hozzánk bármikor bizalommal fordulhat.