Irodatakarítás és szőnyegek

sáros iroda padló

A szőnyegtisztítás macerás munka, és ha szőnyegtisztító vagy kárpittisztító cég végzi, borsos árat kérnek el érte. Mi, irodatakarítás specialisták, vállaljuk a kárpitok tisztítását is, azonban csak olyan mértékben, amilyen mértékben irodatakarítás közben, a helyszínen lehetséges.
Az irodatakarítás nálunk komplex szolgáltatás, az ablaktisztítástól a mosogatásig, virágok megöntözéséig számos külön feladatot foglalhat magába. Ilyen formán természetesen a szőnyegekre is ügyelünk. Takarítócégként több olyan takarítóeszköz és takarítószer áll rendelkezésünkre, mely alkalmas a szőnyegek egyszerűbb tisztítására, azonban átfogó szőnyegtisztításra és speciális anyagú, kényes irodai kárpitok tisztítására nem elegendő egyszerűen irodatakarítást kérni.

Számos lehetőség van arra, hogy az irodai szőnyegek a lehető legkisebb mértékben és a lehető leglassabban koszolódjanak. Megfelelő lábtörlők, dolgozók számára benti cipő, ám ez utóbbit a partnerektől, ügyfelektől nem kérhetjük. Marad a rendszeres takarítás, a megfelelő takarítócég munkatársainak keze által, a gyors megoldások az irodai dolgozók keze által.

 

Heti takarítással tiszta szőnyeg?


A heti irodatakarítás magában foglalja az aljzattisztítást, ami pedig magába foglalja a porszívózást, felmosást is. Természetesen a szőnyeget nem fogjuk körbesöprögetni, körbeporszívózni és körbemosni, hanem rajta és alatta is elvégezzük a szükséges , a megállapodásban szereplő munkálatokat. Az átlagos, egyszerű, nem túl nagy bolyhokból álló szőnyegeket viszonylag könnyű rendben tartani. A heti szintű alapos porszívózás alul-fölül nagyteljesítményű porszívóval látványosan tisztává varázsolja a szőnyeget. Ám időnként nagyon fontos, hogy teljes tisztításnak vessük alá az adott kárpitot. Ezt negyedévenként vagy félévenként célszerű megoldani, hogy az iroda összképe mindig a cég legjobb arcát mutathassa.

Már többször kifejtettük, miért fontos a tiszta iroda, a rendezett környezet és miként járul hozzá mindez a cég hatékonyságához, még ügyfélszerzési szempontból is. Az iroda reprezentációs célokat is szolgál, a benne lévő szőnyegek pedig ennek látványos eszközei, ezért tisztaságuk alapvető fontossággal bír.

Fontos megjegyeznünk, hogy amennyiben beszennyeződik a szőnyeg és a szennyeződés kialakulásakor ezt látjuk, érdemes azonnal tenni valamit. Minél tovább száradhat, ivódhat a szennyeződés az irodai szőnyeg szálaiba, annál több kárt okoz és annál nehezebb eltávolítani. Természetesen a szőnyeg épségére is oda kell figyelni, nem szabad drótkefével nekiesni vagy erős oldószerekkel megpróbálni kivenni a friss foltot, de a nedvességet azonnal fel kell itatni és langyos, szappanos vízzel nem sok kárt tehetünk benne. A száraz szennyeződést természetesen porszívóval érdemes felszedni. A port, a morzsákat még a morzsaporszívó is fel tudja szívni, ha még nem taposták bele.
SOS szőnyegtisztítási tippeket is közölni fogunk blogunkban, így segítve elő minél inkább az irodák maximális tisztaságát, mások és magunk munkáját.