Számos iroda biztosít kávézási lehetőséget dolgozói, esetleg betérő ügyfelei számára. Ezt többféle módon is meg lehet oldani, de a legegyszerűbb és talán a legigényesebb és egyben leggazdaságosabb megoldás az irodai kávéfőző beszerzése.

Miért adjunk kávét a dolgozónak?

A munkahelyeken való kávézás a legtöbbeknek alapvető dolog és általában napi két alkalommal történik. A kávé hozható otthonról, megmelegíthető a mikrohullámú sütőben (ha van), vagy megvásárolható a közeli kávézóban, gyorsétteremben, vehető automatából, de legjobb esetben megfőzhető a munkahely – esetünkben iroda – konyhájában.

irodai_kavefozo

Egy egyszerű kávé általában nem kerül sokba. Ha viszont a napi két kávét folyamatosan meg kell vásárolni, már egy észrevehető összegről beszélünk. Egy cég számra az irodai kávéfőző és a hozzá biztosított kapszula minimális kiadást jelent. Ezzel szemben a dolgozóknak jelentős kényelmet jelent, a munkakörülményeket javítja és tulajdonképpen akár juttatásnak is betudható.

Az irodai kávézás megkönnyíti a dolgozók mindennapjait. Reggel úgy indulhatnak munkába, hogy majd elfogyasztják a reggeli kávét a munkahelyen. Munka közben, ebéd után vagy a délutáni szünetben ismét kényelmesen lefőzhetik kávéjukat az iroda konyhájában, nem kell a magukkal vitt hideg, állott kávét inniuk, nem kell kiszaladni frisset venni és nem kell az automaták ócska löttyét inniuk. És főleg nem kell a fizetésükből szánni minderre, mert az irodai kávéfőző ingyen adja.

Az irodai kávéfőző csapatépítő hatása

Az irodai kávézás összehozza az embereket. A konyhában a kávé elfogyasztása nem több tíz percnél azonban csapatépítő, közösség kovácsoló hatása tagadhatatlan. Az egymással váltott néhány szó, a közös tevékenység úgy hozza össze az embereket, hogy észre sem veszik, mégis szorosabbá válik a kapcsolat, hatékonyabbá az együttműködés. Ez egy felbecsülhetetlen érték.

iroda_kave

Irodatakarítás közben is észlelhető, ha egy csapat jól működik. A munkavégzést alapjaiban határozza meg, hogy ennyire jó a hangulat, mennyire jó a közösség. Azok az emberek, akik egy jó csapat tagjaként dolgoznak nap, mint nap, sokkal sikeresebbek, mint azok, akiknek munkahelyi kapcsolataik nem különösebben jók.

Milyen kávégépet válasszak?

Az irodai kávégépnek strapabírónak kell lennie, hiszen sokkal többen használják, mint a háztartásokban. Nyilvánvalóan figyelembe kell venni a könnyű használhatóságot, a könnyű tisztíthatóságot és azt, hogy biztosítanak-e hozzá szervízelést.

Nem csupán megvásárolni, de bérelni is lehet kávégépeket. Egyes szolgáltatók bizonyos mennyiségű havi kávékapszula vásárlás esetén ingyenes kávégép bérlést kínálnak, így rendkívül jutányos áron biztosíthatjuk dolgozóink számára a napi frissítőt. Érdemes végignézni a kínálatot és irodánk igényeihez passzoló darabot választani.

Nyilvánvalóan az az iroda, melyben csupán néhány fő dolgozik és az ügyfelek sem teszik sűrűn tiszteletüket, nem igényel ipari kávéfőzőt és havi 200-250 db kávékapszulát. Azonban ha egy nagyobb irodáról van szó, 20-30 fővel és rendszeres ügyfélfogadással, már biztosan található valamilyen gazdaságos bérlési konstrukció.