Irodatakarítás során rengeteg fa felület tisztítás jut nekünk osztályrészül. A fa hálás anyag, tartós, jól megmunkálható, természetes, szép és megfelelő ápolás mellett időtálló. Az irodai padló tisztítás és bútorápolás, esetleg lambéria tisztítás körültekintést igényel, án bonyolultnak és költségesnek semmiképp nem nevezhető.

padlotisztitas

Padlótisztítás az irodában

Az irodai padló kiválasztása körültekintést igényel. Számos szempont figyelembevételével lehet kiválasztani a megfelelő padlóburkolatot, ami ma már akár PVC is lehet, de még mindig sokan választják a minőségi, szép és elegáns hajópadlót, valódi fából. A kiválasztás után a megfelelő padlófektetés következik, majd pedig a fa padló rendszeres és ápoló tisztítása.

Ha azt szeretnénk, hogy az iroda padlója sokáig szép maradjon, akkor el kell felejtenünk a szokványos felmosást. A vödör víz és felmosó kettőse kártékonyan hat a valódi fa padlóra, a szokványos tisztítószerek roncsoló hatásáról nem is beszélve. A sima, szokványos felmosás hosszú távon teljesen tönkreteszi a minőségi fa felületeket. A fa megduzzad, kiszáradás után könnyedén töredezik, rések keletkeznek a padlólapok testén, megtörik és deformálódik. A laminált padló szintén érzékeny a vízre, az illesztéseknél hullámosodásra, résképződésre hajlamos.

padloapolas

Padlótisztítás lépésről lépésre

Takarítócég vagyunk, így természetesen saját eszközparkkal rendelkezünk, melyben mindenféle takarításhoz akad megfelelő, sőt, kiváló takarítógép. A laminált padlótól egészen a svéd padlóig, hajópadlóig minden felületet annak legmagasabb szintű megóvásával tisztítjuk. Azoknak viszont, akinek nem áll rendelkezésükre  legújabb technika, íme a kímélő padlótisztítás lépései:

  1. Mindig úgy dolgozzunk, hogy a padlót érő minimális nedvesség mihamarabb felszáradjon, ezért szellőztetéssel kezdjük a műveletet.
  2. Távolítsuk el a port! A porszívó a legjobb megoldás, azonban kizárólag kefés porszívófejet szabad alkalmazni. Kefe nélkül maradandó karcolások keletkeznek.
  3. Kímélő, szinte szárazruhás felmosást alkalmazzunk! A vödörbe langyos víz kerüljön a padlótípus számára ideális padlófelmosó szerrel. Érdemes szaküzletben vásárolni és valóban a padlónk típusára gyártott szert, amiből környezetebarát változatokat is kapni. A felmosó legyen nagyon kicsavarható és mindig csavarjuk ki annyira, hogy alig maradjon benne nedvesség, legyen majdnem száraz. Óvatosan dolgozzunk, ne sikáljuk a felületet!
  4. A padlóra kerülő makacs szennyeződéseket kézi erővel, kíméletesen egy rongy segítségével érdemes eltávolítani. Itt is érdemes ügyelni arra, hogy a lehető legkevesebb nedvesség jusson a fára, valamint az erre a célra gyártott szert használjunk.

A padló tisztítása egy dolog. Azonban csupán a rendszeres irodatakarítás, padlótisztítás nem garantálja az fa felület hosszan tartó épségét és szépségét. A rendszeres padlóápolás nagyon fontos, melyet az erre alkalmas szerekkel oldhatunk meg a legjobban. Takarítócégként mi tökéletes padlótisztítást és ápolást hajtunk végre, természetesen minden a megrendelőtől függ, ám szerződött partnereinknél, ahol folyamatosan jelen vagyunk, az évi 2-4 nagytakarítás alkalmával nagy gondot fordítunk a padlóra is.