Az ablaktisztítás az irodatakarítás fontos része, melyet takarítással együtt vagy külön is lehet kérni. Ha azt mondjuk ablaktisztítás, nem a szokványos, otthoni tevékenységhez hasonló ablakmosásról beszélünk, mert sok esetben ennél sokkal komolyabb és speciális eszközöket, szakértelmet, gyakorlatot igénylő munkára van szükség.

Irodai üvegfelületek

Manapság a modern irodák jelentős része hatalmas üvegfelületekkel rendelkezik. Mikor irodaépületre gondolunk, valószínűleg kevés kivétellel mindannyiunknak magas üvegfalak jutnak eszébe, melyek napszaktól függően fehéres, ezüstös vagy egyre sötétedő kékes árnyalatokban játszva hívják fel magukra a figyelmet. Ezek a hatalmas épületek több cég irodáinak adnak otthont, melyeket legtöbbször belülről különböző takarítócégek tartanak karban, kívülről azonban a legtöbb esetben az épületet fenntartó által felbérelt ipari alpinisták tisztítanak.
Az irodák másik típusa a földszinti vagy maximum az első néhány szintet elfoglaló típus. Ezeknél az ablakmosás nem igényel alpinista felszerelést és erre kiképzett takarítókat. Ezeknél az irodáknál a mindenki számára elérhető, de igényes és profi ablakmosó felszerelés elegendő, mely vödörből, hosszú, teleszkópos nyelű, cserélhető fejű mosó és lehúzó eszközből áll. Szakértelem és némi gyakorlat azonban itt is szükséges.
A harmadik típusba a lakóházakhoz hasonlatos ablakokkal, belső üvegajtókkal rendelkező irodák tartoznak. Az ilyen iroda ablakainak tisztítása a három közül a legkönnyebb, első ránézésre nagyban hasonlít a házimunka gyanánt végzett ablakmosáshoz. Valóban azt mondhatjuk, hogy ez a legkönnyebb és legkevésbé szekértelem igényes munka, ám fontos megjegyeznünk, hogy ez nem azt jelenti a szekértelem szükségességét. Ha iroda ablakairól van szó az ablaktisztítás legyen takarítócég feladata.
Sajnos sokan az egyszemélyes takarítók vagy recepciósok, irodai munkatársak közül otthon az elavult módszerekkel végzik ablakaik mosását. Ez egy irodában megengedhetetlen, ezért fontos, hogy az irodatakarítás munkálatai mellett az ablaktisztítást is takarítócég végezze.

Miért a takarítócég végezze az ablakmosást?

oldal fal tisztítás

Mert legyen szó bármilyen üvegfelületről, munkatársaink biztonságosan, gyorsan, karcmentesen varázsolják ragyogóvá. A profi munkaerő profi takarítóeszköz és tisztítószer arzenállal végzi munkáját a minőségi eredmény érdekében. Munkánkra garanciát vállalunk, így amennyiben valami probléma merülne fel, megoldjuk, a hibákat javítjuk. Az üveg kényes felület, gondozásának elmaradása vagy nem megfelelő minősége azonnal meglátszik és igénytelen megjelenésével az ablakok, üvegajtók negatív benyomást keltenek ügyfelekben, partnerekben, ami nem szolgála a cég érdekeit.

A takarítócég ráadásul a magas, nehezen hozzáférhető helyeken is balesetmentesen végzi az ablaktisztítást, így nem kell a cég, iroda vezetőségének a balesetek miatt aggódnia. Egy munkahelyi baleset nagyon kellemetlen ügy és sokszor igencsak sokba kerül akár anyagiakról, akár a munkaerőkiesésről van szó.

A kollégák is örülnek majd, hogy nem nekik kell ezzel foglalkozni, valamint a profi takarító brigád átfogó munkát végez, nem hagyja a párkányokat és az ablakok környékét sem koszosan.