Az ipari takarítás XXI. kerületi gyakorisága nagyobb, mint a legtöbb kerületi átlag. Ez nem csoda, hiszen a XXI. kerület, azaz Csepel vagy Csepel sziget főleg ipari területeiről, gyárairól, üzemeiről és raktárairól híres. Takarítócégünk itt is vállal mindennemű takarítási feladatot, a komplex, teljeskörű takarítástól kezdve az irodatakarítás pipere formáján át egészen a ipari takarítás extrém típusáig. Van is rá bőven kereslet, így masszív gyakorlatot szereztek képzett takarító kollégáink a hosszú évek alatt.

Mit takar az iprai takarítás a XXI. kerület ipartelepein?

ipari_takaritas_xxi_gyár

Az ipari takarítás a XXI. Kerület ipari létesítményei esetén is ugyanazt jelenti, mint bárhol máshol. Színvonalas, mindenre kiterjedő, hatékony tisztítási munkát, melynek eredménye a higiénikus és a lehetőségekhez mérten tiszta, rendezett munkakörnyezet megteremtése. A XXI. kerületben egymást érik az ipari részek. Gyárak, üzemek, műhelyek és raktárak, logisztikai telepek, hatalmas kamionparkolók sorakoznak, kémények magasodnak, hatalmas csarnokokban óriási gépek végzik monoton munkájukat emberi segítséggel. A kosz, a szennyeződések elkerülhetetlenül gyűlnek percről percre, miközben a különböző gyártási folyamatokhoz, a megfelelő raktározáshoz és pakoláshoz, valamint a dolgozók egészségének megőrzéséhez, a munkafolyamat gördülékenységének biztosításához alapszükséglet a rend és tisztaság. Nyilvánvaló, hogy egy autógyárban vagy egy festéküzemben más a mérce, mint egy húsfeldolgozóban vagy szépségipari komplexumban, ám egy biztos: az embereknek, tehát a dolgozóknak higiéniát kell biztosítanunk. A veszélyek elkerülése érdekében védőfelszerelésben dolgoznak számos helyen, azonban az öltözők, ebédlők, közlekedők, folyosók és irodák, valamint a nem vezsélyes üzemi területek takarítása éppoly fontos, mint azoké a részeké, ahol védőruhában kell dolgozni. Az ipari takarítás ezt mindet magába foglalhatja, bár az öltözőszekrények és privát kis irodák takarítása sokszor kimarad a megállapodásból, mert a megrendelő túl privátnak érzi. Igaz, mi szívesen takarítunk bárhol, megbízhatóságunkhoz kétség sem fér és munkánkra ganarciát vállalunk, ám annyira mi sem bánjuk, ha nem kell mások öltözőjében tevékenykednünk vagy a kicsi, privát iroda magánjellegű holmijai között pot törölni egy nagyobb hangvételű ipari takarítás alkalmával. De ha kell, mi még a virágokat is megöntözzük, tápoldatozzuk, kezelésbe vesszük, főleg egy hosszabb szerződés, folyamatos  napi vagy heti takarítás esetén.

oltozo_takaritas_gyar

Mitől komolyabb ügy az ipari takarítás?

Az ipari takarítás XXI. Kerület ide vagy oda, bizony sokkal “melósabb”, mint egy átlag irodatakarítás. Miért? Mert az ipari területek sokfélesége és sokszor extrém megoldásokat igénylő sajátosságai megkövetelik, hogy a képzett takarító pontosan tisztában legyen a lehetőségekkel, szabályokkal és törvényszerűségekkel. Ismernie kell a takarított terület egyedi tlajdonságait és tudnia kell, milyen tisztítószereket, takarítóeszközöket és takarítógépeket vethet be a kiváló végeredmény érdekében. Nem lehet csak úgy nekiesni egyetlen masszívnak tartott felületnek sem, még a legádázabb szennyeződések eltűntetéséért sem, mert minden felületnek és üzemtípusnak, gyár vagy raktártípusnak megvannak a maga előírásai. Máshogy és mással kell takarítanunk ruhaipari területeken mint faipari válallatoknál vagy épp súyos vegyi anyagokkal dolgozó gyárakban.  Ha ipari takarítás XXI. kerület, akkor válasszon minket bizalommal!