Az ipari takarítás Csepel területén a leggyakrabban igényelt szolgáltatás. Sok esetben egészül ki irodatakarítással vagy bemutatóterem és üzlet takarítással is, hiszen már egy csomó raktár vagy gyár, üzem, műhely egészen modern és szép irodával, tárgyalóval, étkezőkkel, közös helyiségekkel és akár saját bemutatóteremmel, átvételi ponttal is rendelkezik. Az ipari takarítás Csepel esetén tehát nagyon változatos összeképet mutat, ugyanakkor még mindig az ipari része a meghatározó, a piperetakarítás kisebb arányban csatlakozik.

Csepel ipartelepeiről pár szóban

ipari_takaritas_csepelen

Az érdekesség kedvéért nézzünk néhány információt Csepel ipartelepeiről, gyárairól és az egész területről. Csepel, azaz Budapest XXI. kerülete amellett, hogy ipari és gyártelepeiről ismert, rendkívül változatos. Ugyanúgy vannak kertvárosi részei, mint fémes, füstös, nagykiterjedésű, zúgó ipartelepei. Sportlétesítmények mellett zöldterületekkel is rendelkezik, főleg manapság, mikor már egész szépen kivirágzott a kerület lakóbarátabbá tétele és felfejlesztése. Akik régen ismerték a kerületet és régóta nem néztek felé sem, ma már rá sem ismernének számos pontján. Az ipari parkok, gyártelepek jelentős része megújult, irodaházakkal bővül vagy független irodaházak emelkednek köztük. Mi tagadás, néhány gyártelep, egyes részek még elhanyagoltamnadóznak az enyészet oltárán, remélhetőleg ezek száma rohamosan csökken a jövőben. Több beruházás, felújítás, bővítés, korszerűsítés és átalakítás folyik jelenleg is Csepelen. A kerület, vagy mondhatjuk, hogy a Csepel sziget lakosságszáma 1870 és 1990 között folyamatosan nőt, időnként ugrásszerűen. Például 1900 és 1910 között 4605-ről 9752-re nőtt a számolt lakosság, 1930 és 1941 között duplázódott, majd 1990-re elérte a 90 179-es lélekszámot. Ezt követően csökkenésnek indult. Jelen adatok alapján Csepelen 76 092 fő él. Természetesen ennél sokkal többen tartózkodnak ott akár a nappali műszakban dolgozókat, akár az éjszakásokat nézzük. Tekintve, hogy jelentős mennyiségű munkahely foglalkoztat több tízezer embert itt, Csepelen napi szinte majdnem annyian fordulnak meg, mint ahányan a népszámlálsi adatok szerint itt élnek. Éppen ezért nagyon fontos, hogy az egy munkahelyre beszoruló emberek tiszta és higiénikus környeztben dolgozhassanak. Természetesen különböző gyárak, üzemek, műhelyek alapvetően “koszos” helyek, hiszen a munka során piszok keletkezik, ám ez adott munkatípusoknál elkerülhetetlen. Emiatt is nagyon fontos, hogy a közös helyiségek, öltözők, folyosók, mellékhelyiségek, mosdók, wc-k, konyhák, irodák mindig makulátlanul tiszták lehessenek.

Ipari takarítás Csepel területén minden nap?

gyártakaritas

Az ipari takarítás is lehet napi szintű igény. Rengeteg munkahelyen olyan fontos alapszabályoknak kell megfelelni a higiénia és tisztaság terén, hogy elengedhetetlen a profi kéz minden egyes nap. Sok gyárban, üzemben, ahol veszélyes anyagokkal dolgoznak, naponta többször is szükség van az előírásoknak megfelelő takarításra. Itt-ott csupán az adott ponton, másutt akár egész csarnokokban. Hogy ezt ki végzi? Vagy a hely saját, erre kiképzett takarító csapata, vagy megbízott külsős takarítócég. Mi extrém takarítást is vállalunk, főleg, hogy néha az ipari takarítás is extrém helyzetekkel, állapotokkal lep meg minket.