Az irodai padló ápolása némileg eltér az otthoni padlóápolástól. Az irodai padlóburkolat sokkal intenzívebb és változatosabb amortizálásnak van kitéve, mint egy átlagos lakás padlózata, így állagának romlása, szépségének kopása hamarabb következik be. A jó hír azonban, hogy számos hatékony módszer is létezik az aktívan koptatott irodapadló megóvására. Az irodatakarítás szakértőiként mi, Budapest egyik legprofibb takarítócége jól ismerjük az irodai padlók világát, így számos jó tanáccsal szolgálhatunk, melyeknek hatékonyságát a gyakorlat folyamatosan bizonyítja.

rendelő takarítás

 

Milyen irodai padlóburkolat létezik?

Számos irodai padlóburkolat közül lehet válogatni. Egyes helyeken még dívik a padlószőnyeg, de van, ahol a drága és rendkívül igényes hajópadlót részesítik előnyben, melynek némi presztízsértéke is van. Mindkét irodai padló megtalálható a Budapesti irodák „kínálatában”, azonban a legnagyobb népszerűségnek a laminált padló örvend. A laminált padló többféle minőségben, többféle megjelenéssel és többféle vastagságban, valamint sűrűségben kapható, így az iroda jellegéhez igazodó padlóburkolat bírja a strapát. Az irodai felhasználás intenzív és erőteljes, ezért vastag és magas kopásállósággal rendelkező laminált padlót érdemes választani. Szép, igényes és hosszú távon is megfelelő irodai padlóburkolat ez, melyet jól lehet tisztítani. A megfelelő ápolás és használat mellett a laminált padló hosszú évekig eredeti fényében pompázhat.

iroda berendezés

Mivel védd az irodai padló épségét?

Az irodai személyzet viselkedése, a padlóápoláshoz és padlótisztításhoz használt anyagok milyensége és minősége, valamint a kiegészítő fizikai védőeszközök használata befolyásolja az irodai padló állagát.

Irodai szék alátét használata: Az irodai székek görgős lábai hamar kikezdhetik az irodai padló felületét. A székek károsító ereje függ a kis kerekek minőségétól, számától és anyagától, a székek súlyától, valamint a székeket használó személyek súlyától és ülési szokásaitól. Sokféle padlóvédő székalátét kapható, így bizton állíthatjuk, hogy minden iroda számára van stílusban, méretben és minőségben ideális darab. A padlóvédő irodai szék alátét a szék általános mozgástartományát lefedve, a szék görgői és a padló közé állva óvja utóbbit.

Gumitalpak a bútorok alá: Számos bútor készül eleve gumi alátéttel ellátott lábazattal, de sajnos nem mindegyik ilyen. A barkácsáruházakban vagy bútorboltokban kapható különféle méretű gumialátét, mely nem csupán a széklábakra ajánlatos, de az egyhelyben álló bútorok lábai alá, vagy a láb nélküli bútorok esetén láb gyanánt is. A gumialátétek használatával elkerülhető, hogy a padló a kisebb, erős nyomásnak kitett pontokon jelentősen károsodjon.

Megfelelő tisztítás: Az irodatakarítás része, hogy az irodai padlóburkolat számára ideális módszerrel és anyagokkal dolgozunk. Ez azért fontos, mert nem minden felület egyforma. Míg az egyik irodai padlónak az egyszerű megoldások is megfelelőek, addig a speciális burkolatok, vagy a már romlott állapotú irodai padló különleges ápolást igényel. A padló maximális tisztítása, védelme és ápolása rendkívül fontos.