Sajnos a mellékhelyiségek folyamatos gondozást igényelnek, ha tiszta, igényes és kellemetlen szagoktól mentes WC-t, mosdót szeretnénk. A csapok, lefolyók potenciális bűzforrások, melyek illatosítása az irodatakarítás alapvető műveletei közé nem tartozik. Természetesen az irodatakarítás részfeladatai megállapodás tárgyát képezik, így a folyamatos lefolyótisztítás (nem duguláselhárítás) is lehet a napi takarítás vagy heti takarítás, esetleg az eseti takarítás része. A WC mellett a mosdókagyló is potenciális bűzforrás, igyekezzünk rendszeresen tisztítani!

Az irodai WC, modó és a bűz

Az irodai WC-t sokan használják. Az iroda személyzete általában nem csupán egyfős, de az is ritka, hogy öt fő alatt marad a létszám, így fokozottan fertőzésveszélyes, intenzíven használt WC-ről beszélünk, mely fokozottan és változatosan koszolódik. A lefolyók, vizes helyiségek sokszor árasztanak kellemetlen szagokat, melyről nem a lakás vagy iroda tulajdonosa, rendbentartója tehet. A szagokat okozhatja máshol és mások gondatlanságából adódó dugulás, lerakódás, vagy egyes esetekben a szél is, mely visszafújja a szellőző felől a bűzt.

Amennyiben az irodai WC-t az ügyfelek, is használják, méginkább fontos annak tisztán és illatosan tartása, a higiéniáról nem is beszélve. Természetesen a legtöbb esetben előírás, hogy a vendégeknek, ügyfeleknek és a személyzetnek külön mosdót tartsunk fenn, ám ez nem változtat a tényen, mely szerint higiéniát és tisztaságot kell fenntartani minden ilyen jellegű helyiségben.

Hogyan tudod biztosítani a bűzmentességet és hogyan tudsz kellemes illatokat varázsolni a WC-be?

  1. Higiénia és tisztaság: E két tényező mindennek az alapja. Napi szintű takarítással és fertőtlenítéssel kell élned, melyet egy profi takarítócég a napi takarítás során megold helyetted. Ez azonban nem jelenti, azt, hogy neked nem kell odafigyelned.
  2. Rendszeres lefolyótisztítás: A lefolyók hajlamosak eltömődni vagy lerakódások keletkeznek bennük, melyek idővel kellemetlen szagokat árasztanak. A bűzelzáró nagy segítség, de mindent az sem tud elfedni.
  3. Minden használat után tegyétek meg a megfelelő intézkedéseket. Sajnos hiába vagyunk civilizált emberek a XXI. században, még mindig akad, aki elfelejti lehúzni a WC-t maga után, a WC ülőkére pisil és nem tisztítja le, esetleg a kuka mellé vagy a csésze mellé hajítja a WC papírt és ott is hagyja. Rendkívül kellemetlen, ezért fontos az első ilyen esetnél egyértelműen megbeszélni a kollégákkal, hogy bárki volt is a hibás, többet ne forduljon elő.
  4. Biztosíts megfelelő szellőzést: Sok helyen van mód szellőző nyílás vagy esetleg ablak használatára. Ahol erre nincs lehetőség, elektromos szellőztetőket használj, melyek a konyhai elszívókhoz hasonló elven működnek.
  5. Használj WC tisztító tapaszokat, melyeket a csésze belső részére kell felragasztanod, és elfogyásukkor maradéktalanul eltűnnek.
  6. Illatosító berendezés, illatgyöngyök: Kellemes, de semleges illatú illatosítókkal kellemesebbé teheted az irodai WC légkörét.

 

A rendszeres irodatakarítás, csempetisztítással, fertőtlenítő takarítással egybekötve folyamatosan biztosítja a makulátlan, higiénikus és illatos mellékhelyiségeket, melyek nem csak az iroda dolgozóinak, de a partnereknek, ügyfeleknek is megelégedésükre szolgál. A rend és tisztaság hatalmas marketing erővel bír, ezt nem szabad elfelejteni, ezért csak a legprofibb takarítóég jöhet szóba.