Takarítócégként sok mindent láttunk már az egyéni tisztaság-fogalmak és higiéniáról való elképzelések terén. Munkatársként, vezetőként, beosztottként vagy épp ügyfélként szintén rengeteg mindennel szembesültünk. Pont, ahogy bárki más, aki emberekkel érintkezik a mindennapjai során. A tisztaság, a takarítás mindenkinek mást jelent. Ebből súrlódások, félreértések és akár negatív munkahelyi hangulat is kialakulhat. érthető módon felvetődhet a kérdés, hogy akkor mégis miként lehet mindenki számára kielégítő az irodatakarítás, a fertőtlenítés vagy bármely munkahely, közület, vendéglátóegység, üzlet takarítása?

Eltérő tisztasági igények és munkakedv

koszos_munkatars

A rendetlenség és kosz, elégtelen higiéniai feltételek rossz hatással vannak az emberre. Az igénytelen vagy egyenesen hiányzó irodatakarítás eredményeként a kollégák frusztráltabbak, lehangoltabbak, ellenségesebbek lehetnek, melyek sok súrlódáshoz, a munkakapcsolatok megromlásához, a munkakedv és ezzel a hatékonyság visszaeséséhez, nagyobb fluktuációhoz vezethetnek. Egy munkahelyen az igénytelen kollégától kezdve a tisztaságmániásig, mindenféle munkatárs dolgozhat. A közös tisztasági igény megtalálása nehéz feladat lehet. A törvény egyébként szabályozza, milyen higiéniai szintnek kell megfelelni, azonban ezt elérni sokaknak kihívás. Vannak, akik a személyes higiéniájukon kívül másokét is figyelmen kívül hagyják és a tisztasággal kapcsolatban az bosszantja őket a legjobban, ha nekik kell valamit tenni annak előmozdításáért. Rájuk a legtöbb munkatárs dühös, de főleg a tisztaságmániás, aki a hypos flakont is fertőtlenítővel mosná ki. Munkatársként és vezetőként is nehéz rendet tenni egy ilyen helyzetben. Mi tudunk segíteni, az irodát, bármilyen munkahelyet a legmagasabb elvárásoknak megfelelően takarítunk.

Hogyan felel meg mindenkinek a takarítás?

tisztasagmanias_munkatars

Irodatakarítás során mi a maximumot nyújtjuk. Így van ez bármilyen más takarítással is. Maximalisták vagyunk, az ügyfél elégedettsége a cél. Mivel mindenkinek mások az igényei, ezért a legmagasabb elvárásokhoz alkalmazkodunk. Azzal senkinek, még a „koszos” munkatársnak sem lesz semmi baja, ha makulátlan tisztaság, higiénia és friss illat uralkodik a munkahelyén. Maximum nem érdekli a dolog. Ő elégedett azzal, nem neki ezért semmit sem kell tenni, ő lehet, olyan, amilyen, nem piszkálja senki és még csak takarítania sem kell. A tisztaságmániás örül, hogy szerinte aránylag tiszta és higiénikus környezetben kezdheti meg munkanapját, bár ő azért odatörölget néha egyet kettőt az antibakteriális törlőkendővel és a biztonság kedvéért lemossa az amúgy makulátlan asztalát, elmossa az amúgy elmosott irodai konyhában lévő bögrét és még a kávéfőzőt is újra vízkőteleníti, ha ráér. De örül, mert amúgy minden rendben van. Míg előbbinek az a fontos, hogy neki semmit ne kelljen tisztaság ügyileg tenni és mindegy neki, milyen állapotok uralkodnak, addig a második típusnak rendkívül fontos, hogy alapvetően biztonságban érezze magát higiéniai szempontból. Igaz, hogy a tisztaságmániás egy irodatakarítás után ugyanúgy tisztaságmániásan viselkedik a tökéletesen tiszta munkahelyén, de belső megélése meghálálja a takarítócég fáradalmait. Mindenki jól jár. Az egészségesen tiszta munkatársak pláne. Ahol pedig mindenki elégedett a körülményekkel, ott szeretnek az emberek dolgozni. Több energia mozgósítható a munkába, nagyobb a munkakedv és még a kollégák közti súrlódások is csökkennek.