Irodatakarítás és üvegfelületek

A minőségi üveg kristálytiszta, tükörsima és a végletekig kényes felület. Minden szennyeződés azonnal meglátszik rajta, sőt, szinte ordít róla egy-egy porszem, egy-egy újjlenyomat, ne adj’ Isten zsírfolt, madárpiszok. A rovarok is előszeretettel piszkítják össze, legyen szó ablaküvegről, üvegasztalról, üvegpolcról. Mondjuk a rovaroknak mindegy, mindenhol ott hagyják nyomukat, ám bizonyos felületeken ez erőteljesebben érzékelhető.

Ezeket a szennyeződéseket, amennyiben lehetséges azonnal érdemes eltávolítani, nem kell megvárni a takarítócég munkatársait, hogy a rendszeres irodatakarítás munkálatai közben lemossák az üvegasztalokat vagy a külön kért ablaktisztítást elvégezzék. Ám nem mindegy, hogyan állunk neki lemosni az aktuális, látványos mocskot üvegeinkről. Sajnos az üveget nehéz makulátlanra tisztítani, főleg mikor csak egy kisebb részét érinti a mosás, nem pedig az egészet.

Az üvegfelületek tisztításának legnehezebb része a foltmentesre törlés. Ezt nem lehet egy egyszerű takarítóronggyal, mikroszálas törlőkendővel megoldani. Ha csak víz szárad az üvegre, már az meglátszik rajta, hiszen a vizeink sem tiszta H2O-ból állnak, rengeteg ásványi anyag található bennük és száradásul alatt még a levegőben lévő por is odaragad, ami aztán az üvegen díszeleg tovább.

Nagyon fontos, hogy megfelelő tisztítószerekkel és tisztítóeszközökkel dolgozzunk, ha üvegfelületről van szó. Egy iroda nem engedheti meg magának az igénytelenséget, különben ügyfelei, partnerei elpártolnak tőle. nagy a verseny, néha a külsőségek adják meg az utolsó lökést a választáshoz és egy makulátlan iroda eleve nagyobb eséllyel indul.

Hogyan tisztítsd gyorsan és foltmentesen az üveget?

  • Ha nincs kéznél más, kitűnő a mosogatószer is, de csak az, melyik nem krémes állagú, hanem sima gél. Az legolcsóbb is megteszi, nem kell belőle sok, így könnyebb leöblíteni. Számos ablaktisztítónál hatékonyabb és érdekes módon kevésbé hagy foltot, mint azok.
  • Lemosás után töröld át a felületet, majd puha többrétegű papírtörlővel addig dörzsöld körkörösen, míg minden oldalról, makulátlannak nem látod.
  • Szintén papírtörlővel (ha szükséges legyen minimálisan nedves) dolgozd el a tisztított felület környékét, így nem lesz látható egy nagy csillogó folt a kissé poros körítésben.
  • Fontos, hogy a ragyogóvá törléshez száraz papírtörlőt használjunk.
  • Ha úgy érezzük, hogy végeztünk, nézzük meg az üvegfelületet számos szögből, mert ha máshogy esik rá a fény, könnyen lehet, hogy látszik még a tisztítás nyoma.
  • ha mégiscsak maradt egy kis csík az üvegen, tisztavizes törlőkendővel mossuk át, majd ismételten töröljük szárazra.

Ezek csupán gyorsmegoldások, az üvegtisztítás csak profi tisztítószerekkel és eszközökkel, profik tolmácsolásában lesz az igazi.