Takarítócégként az irodatakarítás, a raktár takarítás, üzlet, bemutatóterem takarítás stb. a szakterületünk, de tudjuk jól az is, hogy az otthonokban mire van szükség és miért. Most a rendszeres, rutinszerű takarítás előnyeit szeretnénk ismertetni, mert azt tapasztaljuk, hogy takarítási szempontból az átlagember sok esetben hanyag.

otthoni higienia

Otthonaink takarítás főleg közérzetünk javítására szolgál, azonban alapvetően meghatározza egészségi állapotunkat is, főleg ha kevésbé vagyunk ügyesek és precízek, ezzel veszélyeknek kitéve magunkat. Legyünk igényesek és szánjuk rá azt az összesen 1-2 órát hetente a takarításra. Természetesen minél nagyobb egy lakás, annál több idő rendben tartani, de ha segítség kell, hívjon profi takarítókat!

5 fontos érv a rendszeres takarítás mellett

  1. A rendszeres, alapos takarítás nagyon sok előnyt hoz magával. Az egyik legszembetűnőbb előnye, hogy ha rendszeresen áttakarítjuk a lakást, akkor nem kell nagy munkába kezdenünk, hiszen alapvetően tiszta környezetben élünk és csak a tisztaság, higiénia megtartása a cél. Többször takarítani időt és energia megtakarítás is egyben.
  2. A rendszeres, rutinszerű takarítás csökkenti a por koncentrációját otthonunk levegőjében, emellett kevesebb rovar, poratka, tetű és egyéb zavaró élőlény telepedik be oda, ahol csak mi szeretnénk élni.
  3. A szennyeződések rendszeresen eltávolításra kerülnek, lakásunk nem lesz vonzó a csótányok, egerek, patkányok számára.
  4. A rendszeres takarítás csökkenti a vizes helyiségekben a gombák elszaporodását, ami igen jelentős egészségügyi előny. A penész nagyon könnyen felüti a fejét és olyan sunyin meg tud bújni, akár a WC mögött, akár a csap alatt, hogy amennyiben nem takarítunk rendszeresen és precízen, jelentősen el tud szaporodni.
  5. A rendszeres takarítás olyan esztétikus, kellemes, rendezett és friss környezetet kínál, amely jó hatással van pszichénkre is. Egy felmérés szerint az emberek 89%-a egyértelműen sokkal jobban érzi magát otthonában egy nagytakarítás után.

otthoni takaritas

Az otthoni takarítás mellett szóló érvek természetesen irodatakarítás, intézmény takarítás és bármely más hely, helyiség takarítása során is megállják a helyüket. A rendezett, tiszta, fertőtlenített környezet higiénikus állapotokat kínál, valamint sokkal jobb közérzetet biztosít. A kosz, a rendetlenség, a rossz szagot gátló hatással vannak tettvágyunkra és feszültebbé, lehangoltabbá tehetnek minket.

Otthonainkban nem kell profi, képzett takarítónak lennünk a megfelelő állapotok eléréséhez. De odafigyelésre szükség van. Egy munkahelyen viszont nem elég az odafigyelés. Bizonyos vonatkozó szabályoknak meg kell felelni, ezért érdemes takarítócég segítségét kérni például az irodatakarítás tökéletes kivitelezésére. Egy képzett takarító pontosan tudja, mit mivel és hogyan tegyen higiénikussá, mi módon a leggyorsabb és leghatékonyabb a takarítás. bízza profikra munkahelye, irodája takarítását és legyen biztos afelől, hogy kollégáival és beosztottaival minden reggel makulátlanul higiénikus környezetben kezdki a munkát!