Az irodatakarítás kiemelkedő fontosságát nem lehet elégszer taglalni. Alapvető emberi igényeket elégít ki, valamint hozzájárul az iroda megfelelő működéséhez, a pozitív benyomások kialakításához, így a partneri viszonyok elősegítéséhez.

Irodatakarítás a szagok ellen

A  rendszeresen takarított irodákban nem lehet panasz sem a tisztaságra, sem a kellemetlen szagokra. A heti irodatakarítás hatékonyan tartja tisztán és illatosan a munkahelyeket. Rendszeres fertőtlenítés és karbantartás mellett a mellékhelyiségek levegője is kellemes lehet, a csapokból, lefolyókból sem fog bűz áradni, ahogyan a szeméttároló edények is tiszták és szagtalanok maradnak. Néha azonban előfordulhat, hogy mégis kellemetlen szagokat érzünk, amelyek a munkahelyünkön különösen rosszul érinthetnek bennünket. Bizonyos szagforrások a rendszeres irodatakarítás ellenére is ronthatják az iroda levegőjét.

irodatakaritas

 

A rossz szagok forrása az iroda területén

Az esetek többségében a munkahelyeken éppúgy, mint az otthonokban vagy közintézményekben, a rossz szagok forrása a csatorna, illetve a lefolyó. Talán meglepő módon, de többnyire nem a mellékhelyiségek szoktak bűzleni, hanem a csapok lefolyói. A vízöblítéses WC-k kialakításának lényege, hogy szagmentesen zárja el a szennyvíz útját és a lekerekített porcelánfelületen csak erős vízkövesedés mellett tapadhatnak meg rossz szagokat termelő baktériumok. Ezeknek heti irodatakarítás mellett nincs esélyük a megjelenésre sem. A kézmosó- és mosogatócsapok lefolyóiban azonban felhalmozódhatnak ételmaradékok, hajszálak, szerves- és szervetlen törmelékek, szennyeződések, amelyek idővel nyálkás, nyúlós masszává állhatnak össze. Ezek aztán jó táptalajt jelentenek a különféle baktériumoknak és néha nehéz őket felszámolni.

ecet felhasználásaAz ilyen elszennyeződések kialakulását jelzi, ha lassabban folyik le a víz a csapban. Ilyenkor érdemes pumpával vagy lefolyótisztítóval felszámolni a kezdődő dugulást, de indokolt lehet a lefolyó szétszerelése és fizikai kitisztítása is. Ez esetenként szakmunkát jelent, de minden esetben hatékonyan megszünteti a csapok lefolyóiban kialakult bűzforrásokat. Sajnos régi épületek, társasházak esetében előfordulhat, hogy a hiba nem a saját vízelvezető csöveinkben van, hanem a szomszédos lakásokban és annak szaga éri el időnként a mi helyiségeinket. Ennek megoldásához a szomszédos ingatlanok tulajdonosainak együttműködése is szükséges.

Az takarítócég profi munkatársai irodatakarítás közben a lehető legmagasabb minőségű eredményre törekednek. Tisztaságot, higiéniát és friss illatokat hagynak maguk után.

Irodatakarítás mellett fontos az igényes viselkedés is

Az irodai bűzforrások másik klasszikus fajtájét az ételek, ételmaradékok képezik. Nem csak a hanyagul kukába dobott hagymás, fűszeres, olajos maradványok szaga lepheti el a munkahelyünket, de a véletlenül elfelejtett, konyhapulton, íróasztalon, netán asztalfiókban hagyott ételek is veszélyt jelenthetnek szaglószerveinkre. Hiába a heti irodatakarítás, ha hétköznap nem figyelünk a konyhai hulladék tárolására és hiába takarítja ki a takarítószemélyzet akár minden hajnalban az irodát, ha a fiókunkba bezártunk egy romlott szendvicset is. Még a frissen vásárolt ételek illata is kellemetlenné válhat, ha túlzottan belengi az irodát, ezért érdemes megfelelő ételtároló dobozokat használnunk és az ételmaradékot külön becsomagolva kidobnunk. Így észrevétlenül szabadulhatunk meg tőlük és az irodánk levegője mindig friss maradhat.