Munkánk során nap mint nap használunk eszközöket, naponta többször is. Az irodánkban töltjük a napunk nagy részét és fontos, hogy kényelmes is tiszta legyen a környezetünk. Jó közérzetet biztosít, ha tudjuk minden rendezett, átlátható is higiénikus az asztalunk körül. Tisztítjuk a számítógép monitorát, esetleg a billentyűzetet és az egeret is áttöröljük időnként, hiszen folyton használjuk, összetapogatjuk.

Előfordulhat, hogy sietve kellett tovább küldeni valamit még ebédszünet közben és nem volt időd megmosni a kezed. Általában ilyenkor le is takarítod, amit összefogdostál, ugye? Kinek jut eszébe viszont mindig megtisztítani a széke karfáját is? Folyton használjuk, a kezünkről ezerféle dolog kerülhet rá, ami aztán halmozódik és mire észbe kapunk egy ragacsos bacilus telep lesz a kényelmes székünkből. Az irodai szék tisztítása lehet egyszerű feladat, de típusától, anyagától függően a székek extra tisztítószereket, eljárásokat is igényelhetnek. bízd profira, ha meg szeretnéd őrizni székes eredeti szépségét és jó állapotát.

irodai_szek_tisztitasa

Mi lehet az irodai szék karfáján?

Az irodában az ember leginkább felületesen takarít, azt sem biztos, hogy naponta. Dolgozunk, rohan az idő, ezer dolgunk van, nem jut idő ilyesmire, de lehet nem is tűnik fontosnak, hiszen ránézünk és látjuk, hogy nem is koszos. Ez nem teljesen igaz, mire odáig jutunk, hogy szembe tűnjön már nagyon sok zsírfolt, bacilus, hámsejt, por megtalálható lesz rajta, ami nehéz munka lehet egyszerre és ez csak egy szék. Takarítócég munkatársaival végeztetve az irodatakarítás aprólékos feladatait, nagy terhet vesz le a vállakról. Egy munkaterületen pedig valószínűleg jó pár található, biztos olyan is amire nem vigyáztak annyira. Az ebédre szánt pizza után pedig csak lazán beleülünk az asztalunk mögé és folytatjuk a napot, viszont egy alapos kézmosás sem biztos, hogy elég ahhoz, hogy ne hagyjunk foltot a karfán vagy a munkaeszközeinken. Nem is kell, hogy az ember a saját kezével juttassa rá a kórokozókat. Jön egy munkatárs, aki épp a betegség fertőző időszakában van, még jól van, nem is gondolnánk, hogy holnap már beteget jelent. Pár nap múlva pedig mi is tüsszögünk és köhögünk csak attól, hogy utána nyúltunk a karfánkhoz, aztán arcunkhoz, esetleg ebédünkhöz. (A gyakori kézmosás is egy fontos dolog, ezt ne feledjük el!)

irodai_szek_karfaja

Mit lehet tenni a tiszta szék karfák érdekében?

Legjobb esetben nem saját magunk kell végezzük az irodatakarítást, hanem egy gyakorlott takarító cég van segítségünkre, aki precízen és figyelmesen tisztítják le a karfákat és egyéb felületeket is. Így rendszeresen takarítva biztonsággal használhatjuk mindennap az asztalunkat és székünket. Ha mi magunk végezzük az irodatakarítás munkálatait, akkor nekünk kell gondoskodni minden apró felületről. Az apró felületek mocska is nagy galibát tud okozni, úgyhogy legyünk körültekintőek!

Sokat számít a megbízható minőségben végzett napi irodatakarítás, ahogy egy-egy nagyobb, eseti takarítás, nagytakarítás is, hiszen amit egyfolytában használunk rengeteg piszoknak lehet kitéve. Egy megbízható takarítócég mindenre figyel. legyen szó rendszeres irodatakarításról vagy esetiről, napi takarításról vagy heti takarításról, makulátlan lesz a végeredmény.