Az irodatakarítás laikusként egészen mást jelent, mint egy takarítócég munkatársaként. Máshogy töröljük a port, máshogy porszívózunk, máshogy mosunk föl és egészen máshogy, más szinten tesszük ragyogóan tisztává az irodát vagy bármely más munkahelyet, mint egy képzetlen személy. Nem állítjuk, hogy képzetlenül is lehet tökéletes munkát végezni, azonban takarítócég megbízásával egészen biztos a makulátlan végeredmény.

A modern géppark, profi takarítóeszközök és tisztítószerek mellett szaktudásunkkal és több mint 40 éves tapasztalatunkkal nehéz versenyezni. Mi tudjuk, hol bújik meg a por, honnan kell kiűzni a koszt, milyen felületekről kell eltávolítani a szennyeződéseket. Számos olyan dolog van egy irodában, ami rendre kimarad takarítás során, pedig fontos volna tisztává varázsolni. Összegyűjtöttük a legfontosabbakat, melyeket mi, profi takarítócég lévén sosem felejtünk el.

villanykorte_takaritas

Mi marad ki a laikus irodatakarítás során?

Lámpák, villanykörte

A plafonra viszonylag kevésszer tekintünk, ha csak nem az idegtől forgatjuk szemünket. Pedig ott is van mit takarítani. A sarkokban hullámzó pókhálók mellett a lámpabúrák és villanykörték megtisztítása is fontos feladat. Azt vettük észre, hogy az első takarításaink alkalmával jelenős mértékű lerakódást találunk a legtöbb iroda, munkahely villanyain. Igaz, hogy fel kell állni valamire ezek eléréséhez, de megéri plusz fáradtságot.

Fűtéscsövek, gázcsövek

A fal mellett futó, plafon vagy padló közeli csövek is rendszeresen kimaradnak a portalanításból. Lemosni pedig még annyira sem szokták őket, mint leporolni. Akármilyen kis felületnek tűnnek, bizony nagyon sok por, szösz ragad meg rajtuk, melyek aztán vándorútra indulva az iroda bármely pontján kiköthetnek. Fűtési szezonban különösen gyakran teszik rossz minőségűvé a levegőt.

Egér, billentyűzet

Ezeket a felületeket is rendszerint tisztítani érdemes. Zsíros lerakódások maradnak rajtuk, hiszen egész nap kezeinkkel érünk hozzájuk. Időnként, bizonyos esetekben naponta fontos ezeket fertőtleníteni, főleg most, a járványidőszakban.

Gépek kezelőfelületei

Ahogy a klaviatúrát, úgy a különböző irodai, konyhai és egyéb berendezések gombjait vagy érintőfelületeit is fontos rendszeresen takarítani. Itt is érdemes fertőtlenítő tisztítás alá vonni az állandóan tapogatott részeket.

Fogantyúk, fülek, nyelek, húzókák

A legtöbb használati tárgyunknak van valamilyen fogókája, füle, nyele. Még a redőny húzózsinórját vagy a reluxa szabályozóját is fontos megtisztítani, mégpedig fertőtlenítő tisztítás keretein belül. Ezeket a fogantyúkat és húzókákat többen is használják, így rendkívül fontos, hogy higiénikusak legyenek.

tuzogep_fertotlenites

Kisebb használati tárgyak

Tűzőgép, papírnehezék, közös tollak és egyebek is rendszeresen kimaradnak takarítás során. pedig fontos veszélyforrások lehetnek ezekben a koronavírusos időkben vagy csak egy influenza járvány alatt is. Érdemes rendszeresen letakarítani őket.

Lábak, görgők

Az asztalok, kanapék, bútorok és gépek lábai, a székek görgői gyakran csak porosodnak, szöszösödnek, gyűjtik az elhullajtott hajszálakat. Fontos, hogy rendszeresen tisztítsuk meg őket és takarítsuk ki a lábak alatti részeket is. Elég csúnya, mikor „szőrös az asztal talpa”.

Takarítóeszközök

Legvégül pedig fontos szót ejtenünk a takarítóeszközeink higiéniájáról. Ahogy a szivacsokat, kendőket és felmosófejeket is ki kell fertőtleníteni, majd higiénikusan meg kell szárítani, úgy a vödröket, eszközök nyeleit és egyéb részeit is fertőtlenítő tisztítás alá kell vonni használat után. Sokan elmulasztják ezt, pedig jelentős szennyeződések találhatóak például a felmosó nyelén vagy a porszívócsövön.

Miért inkább takarítócég?

Aprólékos, hosszadalmas és kimerítő munkának tűnhet mindezt napi szinten űzni. Éppen ezért érdemes takarítócég segítségét kérni. Nekünk evidens, hogy minden apró részletet takarítunk, tudjuk, hol és hogyan kell fertőtlenítenünk. Sokkal gyorsabban végzünk ezekkel a feladatokkal, mint az avatatlan kezek, ugyanakkor teljeskörű tisztaságot kínálunk. Ha fontos a makulátlan iroda és a fertőtlenített közeg, hívjon minket bizalommal!