Irodatakarítás szolgáltatásunk mellett szinte minden más egyéb helyiség, munkahely, közintézmény, gyár, raktár és akár uszoda, fitneszterem takarítását is vállaljuk. Profi takarítócég lévén azt mondhatjuk, a paletta teljes. Ezen belül a fitnesz terem takarítás talán kevésbé nagyszámú megrendelés, mint a szokványos irodatakarítás, ám így is nagyon sok edzőterem várja a profi kezek minőségi munkáját, számtalanszor épp tőlünk.

A fitness terem egyedi megoldásokat kíván meg, hiszen egyedi tevékenység folyik falai közt. A portalanítástól kezdve a zsíros szennyeződések eltávolításán keresztül a magasfokú fertőtlenítésig komoly szakértelmet és precizitást igénylő feladatok sora hozza meg a kívánt végeredményt. Nézzük, mire kell ügyelni fitness terem takarítás során és miért fontos, hogy szakavatott kezek által tisztuljon napi vagy naponta többszöri alkalommal.

Miért fontos szakszerűen takarítani a fitness termet?

fitness_terem_takaritas

Gondoljunk csak bele, milyen tevékenységeket végzünk egy fitness teremben! Ráadásul hány különböző ember! Edzünk, izzadunk, hozzáérünk a különböző felületekhez, gépekhez és eszközökhöz, amjd használjuk a zuhanyzót, esetleg a szaunát is, ha van. Minden egyes ponton szerves szennyeződéseket hagyunk és szedünk össze, ami koránt sem higiénikus. Mondhatjuk, hogy ez természetes, hiszen az élet szerves és ha nem egy streil szobában kívánjuk leélni, akkor lépten nyomon szerves anyagokba ütközünk és szerves anyagok távoznak belőlük. Ám azért az nagyon más, mikor egy helyiségbe, ugyanazokra a gépekre koncentrálódik az intenzív szerves anyag kibocsátásunk (izzadás). Egy edőzetemben jobb esetben nagy a forgalom, legalábbis bizoynos napszakokban. Egymást váltják az emberek a fekpadon, a futópadon és egymásnak adják a súlyokat. Akaratlanul is egymás izzadtságában “tocsogunk” még akkor is, ha mindenki jófej és használ trölközőt, valamint letörli maga után, amit igénybe vett. Sehogy sem tudjuk kikerülni, hogy egymással érintkezésbe kerüljünk. Ezért nagyon fontos, hogy a fitnesz terem takarítását nagyon pontosan és jól tervezzük meg!

Ami egy fitness terem takarításával kapcsolatban fontos

fitness_terem_tisztítás

  1. A rendszeresség: Az egészen biztos, hogy naponta szükség van a takarításra. Azt viszont, hogy naponta hány alaklaommal, nehezebb meghatározni. Meg kell figyelni a forgalmat és ez alapján dönteni. A legjobb megoldás azonban az, ha van saját takarító kolléga, aki egész nap ügyeletben van és figyel a tisztaságra, valamint egy profi takarítócég is naponta átfogóan kitakarítja és fertőtleníti a helyet.
  2. Profi takarítócég: Mint írtuk, nagyon fontos, hogy hibátlan végeredményt érjünk el egy fitness terem takarítás során. Ehhez viszont tudás és gyakorlat, megfelelő szerek és eszközök szükségesek, amikkel így összességében leginkább egy takarítócég rendelkezik.
  3. Elrendezés, berendezés: Nagyon fontos, hogy takarítható és fertőtleníthető legyen az egész terem a gépektől kezdve a padlón át a tükrökig. Fontos, hogy a különböző súlyokat és kiegészítőket is rendszeresen megtisztítsuk. Nyilván minden használat után fontos a megtisztítás, azonban a takarítócég kollégái nem fogják tudni, melyek voltak használatban, így érdemes jól láthatóan és jól megközeltíhetően elhelyezni a berendezést és a kiegészítő ezsközöket, hogy minden takarítás alaklmával az összes lehetséges szennyeződést eltávolíthassuk.
  4. A gépek és eszközök minősége és típusa: A felpattogzott műbőr borítás, a tapadós bevonatok nem higiénikusak és bár tisztíthatóak, mégis válasszunk inkább olyanokat, melyekről egy törléssel eltávolítható a szennyeződés. Senki sem szereti, ha a zsír elszínezi a súlyzók markolatát vagy ha lerakódást lát ott, ahová ülni vagy épp feküdni fog! Folyamatosan ellenőrizzük a berendezést és cseréljük, ami már nem kielégítő állapotú!
  5. Napközben is legyen fertőtlenítés!
  6. Biztosítsunk elég törölközőt, papírtörlőt, fújós fertőtlenítőt, kéztisztítót elérhető és jól látható helyen!

Amennyiben profi fitness terem takarítást igényel, hívjon minket bizalommal! Szakértelmünkben, elhivatottságunkban és a kifogástalan végeredményben nem fog csalódni!