Fertőtlenítő takarítás nem csupán egy nagyobb járvány után vagy felújítást követően tesz nagy szolgálatot. A járványok kezdetén és a „csúcs időszakukban” is rendkívül fontos, sőt, talán ekkor a legfontosabb a fertőtlenítő takarítás, hiszen az iroda rendszeres fertőtlenítése meggátolhatja a vírus terjedését. Most épp az influenza szedi áldozatait, ehhez kapcsolódóan már közzétettünk néhány tippet előző bejegyzésünkben.

fertotlenites_irodatakarítas_mosdok

Miért fontos a fertőtlenítő takarítás?

Sajnálatos módon az emberek egy része nem fordít elég figyelmet a személyes higiéniára és környezetének higiéniájára sem. Főleg igaz ez olyan közegben, ahol közös helyiségek, közös használatú berendezések veszik körül, hiszen itt nem érzi annyira sajátjának őket, hogy odafigyeljen a makulátlan tisztaságra. Ahol takarító személyzet, takarítócég végzi az irodatakarítás munkálatait, köztük a fertőtlenítő takarítás mindenre kiterjedő procedúráját, méginkább elhanyagolják a dolgozók a rend és tisztaság fenntartását.

A wc és mosdók, valamint a konyha különösen veszélyes felületeket jelentenek. Ezekben a helyiségekben folyamatosan fertőtlenítésre van szükség, melynek elhanyagolása vagy nem elég alapossága akár betegségek, vírusok, fertőzések terjedését és kellemetlen szagokat eredményezhetnek. A wc-t nem elég kívülről megtisztítani, nem elég az ülőkét fertőtleníteni, és nem elég fertőtlenítőszert önteni bele. Fontos, hogy a perem alatt, az ülőke alsó részén, az ülőke rögzítési pontjainál, valamit a wc tető alsó és felső részén is fertőtlenítsünk. Ugyanígy fontos fertőtleníteni a lehúzó gombot vagy kart, a wc papír adagolására, tárolására felapplikált holmit, a kukát, a talajt és a csempét, az ajtók teljes felületét, kilincseket. Nagyon aprólékos és hosszadalmas feladatnak tűnhet, amiben van is valami, ezért is érdemes takarítócég szolgáltatást igénybe venni a fertőtlenítőtakarítás elvégzésére.

irodatakarítas_irodai_wc

Fertőtlenítőtakarítás takarítócég igénybevételével – Ezért fontos a profizmus

Ha fertőtlenítőtakarításról van szó, munkatársaink az irodatakarítás minden apró részleténél a fertőtlenítésre helyezik a hangsúlyt. Nem csupán lemossunk a korlátokat, kilincseket, felületeket, de fertőtlenítőszerrel mossuk le, ahogy az irodai berendezések gombjait, felületét is áttöröljük fertőtlenítő kendővel. A padló fertőtlenítős felmosása, a csempék, az asztalok fertőtlenítése elkerülhetővé teszi a járványok terjedését. Ha minden irodában, minden munkahelyen ügyelnének erre, sokkal kevesebb táppénzzel, sokkal kevesebb megbetegedéssel és hatékonyabb működéssel lehetne számolni. A higiénia közös érdekünk, a fertőtlenítő takarítás nem fölösleges cicoma, az irodatakarítás, a profi takarítócég igénybevétele nem hivalkodó luxus, főleg nem az influenzaszezonban!