Csak hetente kéred az irodatakarítás szolgáltatást? Esetleg csak eseti takarítással bízol meg takarítócéget? Nézz körül irodádban és mérd fel ennek hátrányait! Természetesen tisztában vagyunk vele, ahogy minden takarítócég jól tudja, hogy nem minden irodának van szüksége profi irodatakarításra. Az igazán kisméretű, néhány fővel működő családias irodák esetében az irodatakarítás munkálatait megoldják maguk a dolgozók. Ezek a kis irodák általában 20 és 40 négyzetméteres alapterület között változnak. Könnyű belátni, hogy a napi takarítás akár a reggeli munkakezdéskor, akár a nap vége felé könnyedén megoldható. Ezen kívül a portalanítás, a nagytakarítások is megoldhatók házon belül, hiszen, ha naponta rendben tartunk valamit, akkor nem halmozódik föl a kosz.

Amikor szükséges a takarítócég

Takarítócég és dolgozóinak szakértelme, valamint rutinos hatékonysága szükségeltetik a nagyobb alapterületű, többlétszámú irodák takarításához. Ilyen esetekben már nem lehet a napi takarítás munkálatait elhanyagolni, egyszemélyes egyszerű, képesítés nélküli takarítóra bízni. A nagy alapterület, a változatos koszolódási lehetőségek és a magas minőségi igény megköveteli, hogy napi szinten átfogó takarításnak vessék alá az irodát. A dolgozóktól nyilván nem várható el az ilyen szintű takarítás, hiszen munkaidőben roppant szerencsétlen ötlet nekilátni, munkaidő után pedig egyértelműen mindenki inkább haza szeretne menni, semhogy még a munkahelyét tisztogassa. Az egyszemélyes takarítónak pedig, aki nem rendelkezik a szükséges képzettséggel, rutinnal és professzionális eszközökkel, hosszú órák fáradságos munkája a napi takarítás is. Egyszerűbb és biztosabb takarítócég segítségét kérni a napi irodatakarítás elvégzéséhez.

 

Napi takarítás – Miért szükséges?

Mindennapi tevékenységünk során akár az irodában, akár saját lakásunkban vagy tulajdonképpen bárhol, koszt termelünk. Mozgásunkkal felverjük a port, bőrünk folyamatos és természetes hámlásával mikroméretű részecskék jutnak a padlóra. Hajunk, szőrzetünk hullik. A cipőnk talpán jelentős mennyiségű és sokszor gusztustalan piszkot hordunk be beletereinkbe, valamint a levegőben szálló szöszök, részecskék is folyamatosan rohamozzák lakásunk, munkahelyünk felületeit. Ételmaradékok, morzsák, lecsöppent szószok, kávé, slendriánul szórt fűszer, cukor, só…és még sorolhatnánk a napi szinten, sőt folyamatosan gyűlő koszok áradatát. A mellékhelyiségek, a vizes blokkok nem csupán koszolódnak, de rendkívül higiéniátlanok már akár a reggeli takarítás után néhány órával is.

 

Mindezek alapján könnyű belátni, hogy vannak olyan szennyeződések, melyeket a lehető leghamarabb és rendszeresen el kell távolítani. A napi irodatakarítás minimum porszívózást és felmosást, valamint a mellékhelyiségek fertőtlenítését kell, hogy tartalmazza, ha egyszerű takarító vagy valamely irodai dolgozó végzi. Takarító cég esetén a napi takarítás ennél sokrétűbb és alaposabb.

 

Amennyiben nem fordítunk figyelmet a napi irodatakarítás elvégzésre, a kosz gyűlik és gyűlik, majd pedig olyan borzasztó állapotot eredményez akár egy hét elteltével, hogy a heti takarítás felér egy általános nagytakarítással.

Fontos tudni tehát, hogy irodánknak milyen mértékű napi takarításra van szüksége. Ha mi magunk intézzük, akkor a heti takarításig mi az, amit rendszeresen el kell végeznünk, ha pedig takarítócéget bízunk meg az irodatakarítás naponta történő elvégzésével, mit foglaljon magába a szolgáltatás. Ez utóbbiról a takarítócég képviselőjével könnyű és gyors egyeztetni, így pontosan megbeszélhetjük, hogy a napi takarítás vagy heti takarítás alkalmával, milyen munkákat végzünk/végeztetünk és az is kiderülhet, hogy valóban szükséges-e a napi takarítás.