A covid-19 megnövelte a fertőtlenítő takarítás jelentőségét. Egy munkahelyen mindig fontos volt a fertőtlenítés és a gondos, mindenre kiterjedő takarítás, melynek jogszabályi előírásoknak is meg kell felelnie. Most azonban, hogy a koronavírus ellen csak a fertőtlenített környezettel és a megfelelő személyes hozzáállással harcolhatunk, az irodatakarítás most mindig fertőtlenítő jellegű is. Egy nagyobb munkahely esetén a profi segítség nem kerülhető meg, takarítócég szaktudására van szükség.

Fertőtlenítő takarítás tökéletesen

Egyszemélyes takarító vagy takarításra kijelölt munkatárs aligha rendelkezik a megfelelő ismeretek a profi és higiéniát valóban biztosító fertőtlenítő takarítás területén. Egy takarítócég munkatársai ezzel szemben képzett, gyakorlott szakember, akire nyugodt szívvel rábízható a fertőtlenítés.

Sokan azt gondolhatják, hogy a fertőtlenítő takarítás egyszerű feladat, hiszen csak át kell törölni fertőtlenítő szerrel a különböző felületeket és máris elpusztultak a baktériumok, gombák és egyéb kórokozók. Tulajdonképpen leegyszerűsítheti a dolog ennyire, azonban azt érdemes tisztázni, hogy mégis mi az, amit át kell törölni. Nem csupán a ránézésre potenciális veszélyforrások a veszélyforrások. Számtalan felület, tárgy található egy beltérben, ami van annyira veszélyes, mint például a wc ülőkéje. Kényes feladat ez, melyet kellő hozzáértés és tapasztalat nélkül kevesen tudnának jól elvégezni. Ha egy apró részlet kimarad, a fertőtlenítés nem teljes, így valós védelemről nem beszélhetünk. A fertőtlenítő takarítás fekete-fehér dolog. Vagy igen, vagy nem, vagy nulla vagy egy. Olyan nincs, hogy kicsit fertőtlen valami, olyan nem létezik, hogy nagyjából higiénikus. Ami nem teljesen az, az nem az. Ez ilyen egyszerű, kivételt és engedményeket nem tehetünk, mert akkor már a biztonság sérül, pedig pont annak előidézése és fenntartása a fertőtlenítő takarítás célja.

Idő és energia megtakarítás

Ha takarítócég végzi a fertőtlenítő takarítást, akkor az adott munkahely időt és energiát szabadít fel. Nem kell egy amúgy nagyrészt leterhelt munkatárs energiáit mozgósítani, melyeket a valós munkavégzéstől vonunk el. Nem kell a munkaidőbe belekalkulálni a takarítás óráit, így a lényeges munka teljes munkaidőben történhet. A takarítócég gyorsan, hatékonyan dolgozik, a munkatársak pedig megfelelő körülményeket és biztonságot kapnak cserébe, így munkájukat is hatékonyabban végezhetik. A munkakedvhez nagyban hozzájárul a megfelelő környezet. Írtunk már arról, mivel lehet ideálissá tenni a munkakörülményeket. Az egyik legfontosabb a tisztaság, mely nem csak a dolgozóknak öröm, de a betérő ügyfelek is pozitív benyomást szereznek, ami nagyon sokat számít a jövőbeni együttműködés szempontjából is.

A fertőtlenítő takarítás mindig fontos volt, de most, a koronavírus hullámai megmutatják, hogy bizony nem lehet elmismásolni a kielégítő fertőtlenítés egyetlen mozzanatát sem. Bízza profikra, tegye általuk makulátlanul tisztává és biztonságossá beosztottai és saját munkahelyi környezetét!