Miért érdemes takarítócéget megbízni az irodatakarítással? Egyszerű ám sokrétű választ adhatunk erre a kérdésre. Egyszerű, mert azt mondhatjuk teljes joggal és bizonyítottan, hogy a takarítócég hatékonyabb. Sokrétű, mert több okból hatékonyabb és ennek folyományai rengeteg síkon jelentkező pozitív változások. A tiszta, rendezett és higiénikus irodában hatékonyabb a munka, főleg, ha ezeket az áldásos körülményeket a „kismanók”, azaz külsősök, takarítócég munkatársai hozzák össze kollégáink számára.

Hogyan hat negatívan, ha a dolgozók takarítanak maguk után?

takaritas_munkahelyen

A munkahely, bár sokak számára a második otthon, hiszen idejük jelentős részét töltik ott, mégsem saját közeg. Igaz, hogy egyes munkatípusok, főleg az irodai munkák lehetőséget kínálnak személyre szabni, sajátunknak tekinteni és valóban birtokolni is egy kisebb területet a munkahelyen, de aligha megy tovább egy asztalnál vagy külön kis irodahelyiségnél.  Mivel otthonainkban is nagyrészt magunk takarítunk és mi felelünk mindenért, munkahelyünkön, hiába otthonos, nem szeretnénk ezzel foglalkozni. Oda másért járunk. Azért, amire felvetek minket, ami a hivatásunk vagy nagyon egyszerűen azért, amiért fizetnek. Ezért igazán hátráltató, ha plusz, ráadásul utálatos feladatokkal is ellátnak minket.

Mindemellett a közös, felosztott takarítással más probléma is adódhat, adódik is. Mégpedig az eltérő igények, különböző életmódok adta súrlódások. Elég csak egyetlen rendetlen kolléga és máris ott a keserűség másokban, hogy ő aztán nem takarít, plusz munkát hagy ránk. Vagy ugyanígy elég egy túlbuzgó „tyúkanyó” típus, aki munkája mellett örömmel és ügybuzgón intéz el mindent. Takarít, beszerzi a szalvétát, szervezi a közös programot, intézi a Julika konfliktusát Marikával (persze senki sem kérte rá) és máris mindenki megkapja tőle rendszeresen, hogy „Látod, ha azonnal a szemétbe dobtad volna…” vagy „ kitakarítottam, most ne főzz kávét egy kis ideig” „Ki hagyta megint bent az ételmaradékot?” és hasonlók. Ezek csak a szélsőségek és még ezek nélkül is megvannak a közös takarítás hátrányai. Egyszerűen nem érdemes ezzel terhelni a dolgozókat, akik bele tudnák fektetni energiájukat a valódi munkába, amiért fel lettek véve.

Ezért eredményesebb a külsős takarítócég

kulsos_takarito

Aki kívülről érkezik, az a piszkosat piszkosnak látja, az nem tudja, hogy az asztalt „tegnap lemostuk” vagy, hogy a „konyhát alig használjuk, ugyan, nem kell ott túlzásba esni”. Míg a dolgozók tudják, hogy mely területek a megúszhatóak, addig egy takarítócég munkatársa mindent kitakarít, ami a megállapodásban szerepel. Mindegy, hogy koszosnak látszik-e, mindegy, hogy előtte nap már lemosta. Ma ma van, ma is mindent lemosunk, megtisztítunk, fertőtlenítünk. Mivel idegen a közeg, mivel egy feladat az egész terep, a végeredmény kifogástalan.

Emellett egy szakképzett takarító vagy takarító brigád, akik egy megbízható takarítócég kötelékében dolgoznak, profi munkát végeznek. Tudja, hogy mely felületre mit használjon a makulátlanság elérése és a tárgy, felület állapotának megőrzése, ápolása céljából.

Ha egyszerűsítené munkahelyi életét, hatékonyabb munkavégzésre és jobb munkamorálra vágyik munkatársaitól, növelné elégedettségüket is, miközben az iroda minden nap makulátlanul tiszta és higiénikus, takarítócég segítségét kérje!