Valószínűleg mindenki takarított már életében. Akár csak a saját szobáját, akár egész lakását vagy munkahelyen bíztak rá ilyen jellegű feladatokat. Noha kézenfekvőnek tűnik a takarítás menete és módja, mégis legtöbben elemi hibákat vétenek e tevékenységben. Ezek a hibák általában nem feltűnőket, azonban hatásuk mégis fejvakargatásra vagy bosszankodásra ad okot. Miért tiszta por és szösz a padló, ha tegnap porszívóztam?! Hogy lehet, hogy ragacsos érzés a felületekhez érni?! Miért van ilyen állott, rossz szag?! Ezeknek számos oka lehet, köztük néhány bagatellnek tűnő, mégis jelentős takarítási hiba. Nézzük, melyek ezek!

A takarítóeszközök nem mossák el magukat

takaritoeszkozok_tisztitasa

Számtalanszor tapasztaljuk, hogy laikusok vagy épp egyes takarítók (ne a mi munkatársaink), megfeledkeznek egy alapvető dologról. A takarítóeszköz koszolódik a legjobban. Használat után mindig alaposan, sőt, a legtöbb esetben fertőtlenítő jellegel meg kell tisztítani mindent, amivel a koszt, mocskot összeszedtük. Hiszen hová kerül mindez? Bele a takarításhoz használt vízbe, annak vödrébe és rá a takarítás során használt eszközökre. ha ezt nem távolítod el, akkor ott is marad. megszárad ugyan, de higiéniátlan és sokszor igen büdös tud lenni. Ráadásul a következő használatkor már eleve koszos eszközzel „kened szét” a felületeken a régi vagy új szennyeződéseket.

Nem megfelelő takarítási sorrend

A porszívózás a portalanítás utolsó lépése, ám sokan először a porszívóhoz nyúlnak. A polcok, asztalok, csövek, párkányok, tárgyak, felületek letörlése csak ezt követően történik meg. Akármilyen remek mikroszálas törlőkendőbe ruháztunk is be, a tárgyak mozgatása közben egy-egy szösz észrevétlen felröppen, majd új helyet talál magának esetleg épp a padlón. Ugyanígy, mozgásuk, tárgyaink mozgatása és magának a mikroszálas kendőnek a használata során is kevéske por szabadul föl, ami javarészt a felporszívózott padlón köt ki, újra piszkossá téve azt. Éppen ezért a helyes sorrend fölülről lefelé haladva a portörlés. A porszívózás legyen a portalanítás utolsó lépése!

Túl sok tisztítószer használata

tul_tisztitoszer

Attól, hogy sok mosószert használsz, még nem lesz hatékonyabb a mosás. Az előírtnál több mosogatószertől nem lesz tisztább az edény. A túl sok padlófelmosó szer sem ad semmi extrát a takarításhoz. Amit a túl nagy mennyiségben elhasznált tisztítószerek adnak, a környezetszennyezés, pazarlás és a felületek ragacsossága. Ha az előírt higitási aránynál nagyobb koncentrációban használod a padlófelmosót, a padlón szinte ragadni fog a lábad. Ugyanez a helyzet a bútorok esetén is. Sok felületen épp ezt nem fogod érzékelni, ám semmivel sem érsz el jobb eredményt, ha több takarítószert használsz, mindössze gyorsabban elfogy és vehetsz újat. Olvasd el a flakonon, dobozon lévő használati utasítást és tartsd be az ott olvasottakat. Ezzel eléred az adott takarítószer által kínált maximális hatást, kevesebb terhelésnek teszed ki a környezetet és még pénztárcád is örül, hiszen lassabban fogy el, amit megvásároltál.

Ha nem szeretnél ilyen dolgokkal bajlódni, kérj profi segítséget egy megbízható takarítócégtől. Mi például egész Budapesten és Pest megyében örömmel, szaktudással, lelkiismeretesen állunk rendelkezésedre akár irodatakarítás, akár fertőtlenítő takarítás, rendszeres munka vagy eseti megbízás, esetleg extrém takarítás kell.