Honnan tudjuk, hogy már nagyon elkél a profi irodatakarítás? Honnan derül ki, hogy a jelenlegi takarítás nem kielégítő? Vannak jelek, amik egyértelműen erre utalnak. Az irodák és munkahelyek tiszta és rendezett környezetet igényelnek a hatékony és harmonikus munkavégzéshez. Azonban néha a kosz és a rendetlenség olyan rejtett formában jelenik meg, hogy ha nem figyelünk, csak sokára vesszük észre. De akkor nagyot „szól”, mert mondjuk penész vagy hasonló kellemetlenség alakult ki. Az alábbiakban az elégtelen tisztaságra utaló jelek közül mutatunk be néhány jelentőset.

Kevésbé egyértelmű jelek, melyek arra utalnak, hogy profi segítség kell

Nem mindig látszik olyan egyértelműen, hogy bizonyos kellemetlenségekért az elégtelen tisztaság felel. Viszont jó, ha időben észrevesszük őket. Hiszen minél előbb javul a munkahelyi légkör (szó szerint), annál hamarabb javul a hatékonyság is.

Kellemetlen szagok zavarnak, rossz a levegő minősége a munkahelyen?

A profi irodatakarítás szükségességét mutató egyértelmű jel az is, amikor a munkahelyen kellemetlen szagok terjengenek. A levegőminőség romlása szintén. Ha egy szellőztetés nem segít, akkor bizony nagy gond van és már nem lehet várni. A tisztítás során a szakemberek nem csak a látható szennyeződéseket távolítják el, hanem hozzájárulnak a friss és tiszta levegő kialakításához is. Számos olyan pont van egy munkahelyen, ami a hétköznapi ember figyelmét elkerüli, de tisztítandó. Ha már szagok vannak, ha nem jó a levegő, akkor ezek a helyek súlyosan elkoszolódtak és minél előbbi takarításukra van szükség.

Sok a megbetegedés és a hiányzás?

Ha a munkavállalók gyakran szenvednek légzőszervi problémáktól vagy egyéb egészségügyi problémáktól, amelyekről úgy tűnik, összefüggenek a munkahelyi környezettel, akkor ez egyértelmű jele lehet annak, hogy a takarítás nem megfelelő. A profi irodatakarítás segíthet megelőzni az egészségügyi problémákat és növelheti az általános jólétet.

Amikor könnyen kiderül, hogy profi irodatakarítás kell

A profi irodatakarítás kikerülhetetlen akkor, amikor állandóan poros felületekkel találkozol. A szakértők nem csak a látható felületekre, hanem azokra a nehezen elérhető és gyakran elhanyagolt területekre is összpontosítanak. Ilyenek például a gépek hátoldalai, kábelek, vagy akár a légkondicionáló rendszerek kivezetői is. A por nem csak rosszul néz ki, de rossz hatással van a közérzetre és akár az egészségre is. Aki nem porallergiás, az is megérzi a túlzottan poros beleterek hátrányait.

profi irodatakarítás - kosz

Elhanyagolt közösségi terek: Az elhanyagolt közösségi terek, például az ebédlők, mosdók vagy tárgyalók, gyakran mutatják, ha a takarítás nem megfelelően van kezelve. A vendégek és ügyfelek számára is fontos, hogy tiszta és rendezett közösségi tereket biztosítsunk.

Zavaróan csúszós felületek: A kevésbé profi irodatakarítás sokszor eredményez csúszós padlót, nedves felületeket. Ha ránk bízzák a munkát, mi megoldjuk a gyors száradást.

Zsíros foltok, maszatos eszközök, felületek: A felületes takarítás gyakran eredményes rendkívül elkoszosodott felületeket. A székek karfája vagy az asztalok széles könnyedén lesz koszos. igaz ez a széklábakra, a pultok, asztalok alsó részére is. Egy profi irodatakarítás azonban megoldás minderre.

Természetesen a mosdókban észlelhető rossz szagok, elkoszosodott fuga, penész vagy épp a látványos foltok, matt csempe és maszatos tükör is egyértelmű jel. De ezek talán túl egyértelműek is. A higiénia szintén része a profi és kielégítő takarításnak. nem szabad elfeledkezni arról, hogy a fertőtlenítésnek komoly szerepe van egészségünk megőrzésében.

Ha az említett jeleket tapasztalójuk, minél előbb oldjuk meg a problémát. Komoly gondokat okozhat, ha a tisztaságra és higiéniára kevés hangsúlyt fektetünk.  Mi, a Serverin Takarító Szolgálta a profi irodatakarítás szakértője vagyunk. Keressen minket és felejtse el a koszos munkahelyet!