Budapest és környékén, bár igényes fővárosunk számos csodálatos irodát tudhat magáénak, mégis találkozunk meglepő esetekkel. Ezen esetek már-már extrém takarítást igényelnek és sokat látott kollégáinkat is megdöbbentik. A legtöbb esetben nem arról van szó, hogy egy használt iroda koszos extrém módon. Legtöbbször újonnan kibérelt vagy megvásárolt irodahelyiség állapota romlott le a sokévi üresen kongástól, gazdátlanságtól, vagy attól, hogy rövid időn belül több bérlő is megfordult benne és mivel rövid távra terveztek, nem törődtek a helyiségek állagmegóvásával.

Irodatakarítás során milyen szörnyűségekkel találtuk már szembe magunkat?

Az irodatakarítás berkein belül mindig a mellékhelyiségek (WC, mosdó, esetlegesen zuhanyzók) adják a legtöbb megdöbbenni valót. Néhány esetben a falak állapota is rendkívül rossz tud lenni, ám a vizes helyiségeket nehéz felülmúlni a higiéniátlansági vagy lelakottsági versenyben. Repedezett, levált csempék, koszos, penészes, kirepedezett fuga, gusztustalan szaniterek, melyek szinte ránézésre is fertőznek, valamint hátrahagyott személyes holmi, amihez gumikesztyűvel is csak a legbátrabbak nyúlnak. Inkább bepiszkáljuk egy vastag szemeteszsákba valamilyen eszköz nyelével. Sajnos találkoztunk már hasonlóval nem egyszer, ám bizton állíthatjuk, hogy rajtunk ezek az extrém körülmények és embert próbáló feladatok sem fognak ki. Képeken néhány nehéz eset:

 

Ez a zuhanyzó teljesen alkalmatlan az emberi tisztálkodásra, mégis még használatban volt. Sajnos a higiéniai követelményeknek nem mindenhol igyekeznek megfelelni. Itt valóban extrém munkát kell végezni és a fertőtlenítő takarítást sem szabad elfelejteni, hiszen jól látszik, hogy fertőtlenítőtisztítás nélkül komoly higiéniai kockázatot jelent a zuhanyzó használata.

 

Extrém koszhoz profi takarítócég

Ha nagyon szörnyű a helyzet a már meglévő vagy a leendő irodában, sőt rendkívül higiéniátlannak is tűnik, mindenképpen fogadon fel takarítócéget. Az irodatakarítás Budapest és környékén könnyen és gyorsan elérhető szolgáltatás, profik ugrásra készen várják az elkeseredett cégvezetők hívását. Nem érdemes a kollégákra vagy a felújítást, bepakolást végző szakikra bízni az extrém koszos helyiségek kitakarítását, mert a villanyszerelők, burkolók, vízvezetékesek aligha profi takarítók. Ráadásul ilyen esetekben mindig szükséges a fertőtlenítő takarítás is. Nem átlagos irodatakarításról van itt szó, mert azzal sajnos nem sokra megyünk. Nagytakarítás szolgáltatást kell választani, átfogó fertőtlenítő tisztítással.

Minden iroda menthető?

Nagyrészt, minden helyiséget meg lehet menteni, bár sokszor kell burkolatot cserélni az extrém koszos helyzetekben, ám a nagytakarítás és fertőtlenítés akár egy délután alatt lakhatóvá varázsolja a helyet. Azok az irodák, helyiségek, melyek menthetetlenek, a bérlők, vásárolni kívánók tetszését általában nem nyerik el, vagy ha mégis, akkor teljes felújítás következik, mely után szintén érdemes „befizetni” egy profi nagytakarításra.