Ha rendszeres irodatakarítás zajlik irodádban, akkor valószínűleg így is – úgy is csodás tisztaság fogadott az év első munkanapján. Azonban még így is elkél a szezononkénti nagytakarítás, úgyhogy lehet, itt az ideje egy nagyobb szabású rendrakásnak. Ha viszont nem takarítócég végzi a tisztítási munkálatokat, akkor főleg érdemes eseti takarítás keretein belül megalapoznod a 2020-as évet.

2020_ujev

A tiszta iroda pszichológiája

Egy tiszta és rendezett környezet mindig több energiát enged felszabadulni, mint a kaotikus. A rendetlenség, a kosz, az igénytelen munkakörnyezet terhelő, frusztráló hatással bír az emberekre. Nehéz benne rendszert találni, tiszta, üres felületeket, melyek az elme kitisztítását is segítik. Az ember vizuális lény, így hajlamos a külsőségekhez igazítani belső állapotát. Ha az iroda tiszta és rendezett, az irodai dolgozók is könnyebben igazodnak el a munka rögös és sokszor pszichikailag is rendkívül megterhelő rengetegében.

Ráadásul itt az új év, mely sokaknál új kezdet is számos területen. Újévi fogadalmak, új élet kezdőik, új lehetősége immáron 2020 feliratú naptárba bevésve. Az új kezdet mindig könnyebb, ha nem hátráltatnak a múltból maradt teher.

Az év első munkanapjának sokan nem örülnek és nehézkesen vonszolják be magukat az irodába. Az emberek egy jelentős része viszont újult erővel érkezik, hiszen az újév, az új számítás kezdete talán majd jobb utakra viszi – gondolja magában. Egyvalamiben mindkét tábor megegyezik. Ha tisztaság, rendezett munkakörnyezet fogadja őket, sokkal könnyebb ismét tevékenyen és hatékonyan belevetni magukat a munkába.

elso_munkanap_irodatakaritas

Irodatakarítás január

Január hónapja mindig kicsit döcögős, mindig kicsit belassult és még senki sem tudja igazán, mit várjon az elkövetkező hónapoktól. Ráadásul csapadékosabb, hűvösebb, párásabb is az idő, mint máskor. A nagytakarítás, az eseti irodatakarítás ilyenkor nagyot lendít a hangulaton, ráadásul már év elején letudhatod az iroda éves nagytakarítás igényének egy részét.

Ügyelj arra, hogy a penész ebben az időszakban igen gyorsan terjed és a legtöbb épületben talál magának táptalajt. A rendszeres irodatakarítás szellőztetést és a penészhelyzet kézbentartását is biztosítja, de te magad is szellőztess naponta többször, valamint igyekezz a megfelelő hőmérséklettel és szükség esetén páramentesítőkkel védekezni a penészgomba megjelenése, majd pedig elszaporodása ellen.

Kezd tiszta irodával az évet és ha még nem találtad meg az ideális takarítócéget, próbálj ki minket!