Az elektromos készülékek nagy ellensége a nedvesség mellet a por. Ezek szélsőséges állapotok a gépeink számára nagy megterhelést jelentenek, valamint elromlásukhoz, működésük problémássá válásához vezetnek. A koronavírus miatti karatén most sok irodát tett üressé, melyek azonban ugyanúgy porosodnak most is, mint a rendes kerékvágásban működő mindennapjainkon. Hogy hat ez elektromos berendezésinkre? Mit tehetünk?

elektromos_berendezések_tisztitasa

Por és az elektronika

A por mindenhová bejut. A legkisebb résen is beszállingózik és idővel tetemes mennyiségben gyűlik össze. Az elektromos eszközök sem hermetikusan zártak, sőt, jelentős „kijárattal” készülnek szellőzésük biztosítása végett. Ezen kívül a csatlakozók is kiemelten porveszélyben forognak, tisztításuk speciális eszközöket igénylő feladat. Egy számítógép portalanítása vagy nyomtató pormentesítésre szakembert igénylő munka, ráadásul jelentős időt esz igénybe, mely alatt természetesen a gépek nem használhatóak. Mi a jó megoldás? Mint minden problémánál, itt is a megelőzés. Ugyanakkor teljesen nem kiküszöbölhető a porosodás, viszont sokkal nagyobb időközönként van szükség az elektromos berendezések portalanítására, ha odafigyelünk a gépek környezetének pormentesítésére.

szamitogep_por

A megfelelő takarítás, alapos és rendszeres portörlés megnöveli az elektromos készülékek élettartamát. A rendben tartott, tisztított számítógépeket kétszer annyi ideig használhatjuk, mint az elhanyagolt készülékeinket. A rendszeresen portalanított, szösztelenített gépek tisztítása ráadásul sokkal kevesebb munkával jár, hiszen a pornak is idő kel, hogy masszívan megüljön.

Mit tegyünk most, a COVID-19 karaténk idején gépeinkért?

A rendszeres irodatakarítás karantén idején sem maradhat el. Mint cikkünk elején írtuk, a porra nem vonatkozik a karantén, szinte ugyanúgy gyűlik, mint máskor. Tehát, ha biztonságban akarjuk tudni gépeinket, ha meg szeretnénk előzni a porhelyzet problémássá válását, irodánkat most, a koronavírus idején is takarítani vagy takaríttatni kell.

A takarítócégek, ahogy mi is, felkészülten, biztonságosan és a megszokott magas minőségben végzik az irodatakarítás munkálatait. Portalanítás, szellőztetés, fertőtlenítés, növénygondozás, padlóápolás…ezekre most is szükség van. Az egyszemélyes takarítók vagy a takarítást vállaló munkatársak most nem befoghatók erre a feladatra. Az irodatakarítás karantén idején körültekintést igényel. Takarítócég munkatársaival tökéletesen kézben tarthatjuk a helyzetet.

Biztosítsd elektronikus berendezéseid hosszú élettartamát, szabadulj meg a portól most is, takarítócég megbízásával! Milyen időközönként takaríttass? Jelenleg a karantén idejére bezárt irodának nincs szüksége napi takarításra, ám hetente érdemes elvégeztetni legalább a portalanítást és szellőztetést. Ha csökkentett forgalmú, minimalizált létszámú irodáról van szó, a napi takarítás fontos lehet, hiszen a fertőtlenítésre akkor is szükség van, ha csak egyetlen ember fordul is meg a beltérben.