A lakások, házak, üzletek, irodák ajtajában, kívül-belül lábtörlőkkel találkozhatunk. Ezek megfelelő használat és rendszeres, hatékony tisztítás mellett roppant hasznos holmik, amelyek védelmet jelentenek a belső tereink padlóburkolata számára a koszolódással szemben.

irdtk_p011
A rendszeres irodatakarítás a lábtörlők tisztán tartására is kiterjed, ám ahol nincs megoldva a folyamatos, biztos takarítás, számos mással együtt, ott számos problémákat okozhat a lábtörlő.
Egy jó lábtörlő, amely erős, tartós anyagból készült, nagy mennyiségű koszt, nedvességet szed le a cipők talpáról, amelyek értelemszerűen ezután nem kerülnek az iroda padlójának, szőnyegeinek felületére. Az utcán összeszedett szennyeződések nagyon sokfélék és sajnos egy részük bűzös, akár fertőzés okozására is alkalmas mocsok. Az irodatakarítás Budapesten és környékén azért is nagyon elterjedt és alapvető szolgáltatás, mert fővárosunk utcái olyan szinten szennyezettek, hogy egészségkárosító hatással bírhat, amit cipőink összeszednek ezeket járva. A hajléktalanok nagy száma, a kutyatartás népszerűsödése és a rengeteg madár, valamint az eldobált szemét helyenként középkori állapotokat idéz.
Ha megvizsgálnánk a lábtörlőket mikroszkóp alatt, vagy elvégeztetnénk egy laborvizsgálatot, sokak számára ijesztő eredményt kapnánk.

irdtk_p010

Vírusok, baktériumok, gombák, élősködők és méreganyagok tanyáznak rajtuk, melyeket idejében el kell távolítani ahhoz, hogy higiénikus környezetet teremtsünk. Takarítócégünknek megvannak erre a megfelelő eszközei és tisztítószerei, amik munkatársaink felelősségtudatával párosulva makulátlan végeredményt biztosítanak minden ügyfelünk számára.
Előfordul, hogy egyes irodák, üzletek, vendéglátóegységek nem használnak lábtörlőt. Általában azt gondolják, hogy mivel a belső tereket rendszeresen felmossák, nem bonyolítják az életüket lábtörlővel. Ez azonban helytelen hozzáállás, mivel egy-egy szennyeződés azonnali problémákat okozhat, amin az esti, vagy másnap reggeli felmosás csak későn segíthet. Látható eredménye is van a lábtörlőn spórolásnak, mégpedig az, hogy egy esős vagy latyakos idő esetén valakinek folyton a felmosóval kell táncolnia ahhoz, hogy ne tocsogjon a hely a sárban. Persze igaz, hogy néhány lábtörlő rosszabb, mintha nem is lenne a helyén semmi. A jó lábtörlő nagyméretű, nedvszívó anyag, de dörzsölős, erős felületű is. A sima, gumi lábtörlők és nedvszívó darabok együttes alkalmazása a legjobb kombináció. Míg előbbi a külső részen, úgy utóbbi a küszöb belső oldalához fektetve, kétlépcsős megoldást nyújt. Léteznek 2in1 megoldások is, melyek kimondottan a nagy forgalmú helyekre lettek kifejlesztve.

irdtk_p012
A mennyiben nem tisztíttatjuk és cseréljük megfelelő időközönként lábtörlőinket, koszt és fertőzésveszélyt kapunk cserébe. Az általunk biztosított rendszeres takarítás kiterjed a szőnyegek, lábtörlők tisztítására is, mégpedig profi eszközökkel, ezért azt javasoljuk, ne spóroljon ezen. Nem véletlenül vált napjaink egyik alapvető szolgáltatásává az irodatakarítás.