A kereskedelem online térnyerésével rengeteg csomagraktár létesült, ahol a különböző megrendelt áruk várnak sorukra. A szállító cégek hatalmas raktárában naponta több ezer csomag fordul meg, melyek között rengeteg különféle termék található. Az ilyen raktárakban a tárolás mellett rengeteg részfeladat végzése is zajlik, így a takarításnak sokrétűnek kell lennie.

csomagraktar_takaritas

A raktártakarítás csomagraktárak esetén több piperetakarítást igényes, mint a raklapos raktáraknál. Az sem mindegy ugye, hogy mit raktároznak az adott helyen. Fém alkatrészeket vagy hűtött árut? Ruhaneműt vagy bútort? Alapanyagokat? Folyékony, légnemű vagy szilárd anyagokat? Mi minden raktártípust, bármilyen tárolt áru mellett profin és gyakorlott szakemberek segítségével takarítunk.

Miben egyedi a csomagraktár?

A csomagszállító, csomagküldést lehetővé tevő cégek csomagraktáraiban általában kisebb, lakossági csomagok kapnak helyet. Az interneten keresztül, webáruházakból rendelt csomagok mellett végfelhasználótól végfelhasználóhoz szállítandó csomagok is szép számmal pihennek meg ezen raktárak polcain. Ezért az ilyen csomagraktárak folyamatosan változó csomagkészlettel és igényekkel rendelkeznek. A piperetakarításhoz hasonló portalanítás mellett nagyon fontos, hogy biztosítsuk a kisméretű, csomagolásukra érzékeny küldemények biztonságát, sértetlenségét. Egy autó alkatrész raktár vagy faipari raktár teljesen más igényeket támaszt a takarítócég munkatársaival szemben. Mondhatjuk úgy, hogy sokkal durvább, erőteljesebb takarítás végezhető egy ipari raktárban, mint egy csomagraktárban.

csomagraktar_takaritasa

Csomagraktárnak nevezik még az egyénileg bérelhető mini vagy nem is annyira mini raktárakat. A tengeren túlon régóta alapvető szolgáltatás, hazánkban viszont még ma is újnak számít ez a lehetőség, ami arról szól, hogy egy nagyobb raktáron belül lehet kisebb területeket bérelni, melyeket mobil fallal választanak el egymástól. Ezekben az adott szolgáltató szabályianka megfelelő holmikat tárolhatnak magánszemélyek vagy akár cégek. Ilyen esetben is vállaljuk a raktártakarítás feladatait, azonban természetesen kizárólag a közös területeket takarítjuk, valamint az épp nem bérelt helyiségeket.

Különböző raktárak takarítása

A raktártakarítás vegyi áru raktárak esetén is teljesen máshogy néz ki, mint például ruházati termékeket tároló vagy épp elektronikai berendezések tárolására szolgáló raktárak esetén. Bizonyos áruk, anyagok tárolására használt raktárak takarítása esetén speciális törvényi előírásoknak kell megfelelni. Éppen ezért nagyon fontos, hogy megbízható, képzett és gyakorlott takarítókat alkalmazó takarítócég végezze a takarítást, fertőtlenítést. Minket hívhat bátran, sokéves tapasztalattal a hátunk mögött bármit kitakarítunk, rendbe teszünk. Extrém takarítást éppúgy vállalunk, mint irodatakarítást, pipere takarítást vagy zöldterület gondozást. Kérhető eseti takarítás, állandó munka, vagy heti, havi rendszerességű raktártakarítás is. A gyakoriságot az ügyfél határozza meg, ahogy azt is, hogy a törvényben foglalt alapvető szabályokon kívül mit és hogyan szeretne tőlünk.