Egy takarítócégnek, amennyiben szeretne nevet magának, mindenhol magas minőséggel kell dolgoznia. Azonban vannak különbségek gyár és irodatakarítás, raktár és bemutatóterem takarítás között. Máshogy takarítunk, ha napi takarítással viszünk egy üzletet és máshogy kell hozzáállnunk, mikor eseti takarítás során extrém takarítást végzünk valahol. Miben egyedi a bemutatóterem takarítás? Igyekszünk egyszerűen megvilágítani az árnyalatnyi eltéréseket, melyek jelentősek ugyan, ám a minőséghez semmi közük nincsen.

Egy bemutatóterem sajátosságai takarítási szempontból nézve

bemutatóterem_takarítás

Egy bemutatórem reprezentatív célokat szolgál. Részben azért, mert helyet kínál a reprezentációnak, hiszen elnevezése nem csalóka. Olyan teremről, termek összességéről van szó, melyekben bizonyos alkotások, termékek, tárgyak vagy akár növények, esetleg események, tevékenységek végzésének módjai kerülnek bemutatásra akár állandó, akár alkalmi jelleggel. Olyanok ezek, mint a múzeumok, bár általában inkább magánkézben vannak és kesvésbé közkincs, kevésbé örök érvényű, amiknek megmutatására használják. A bemutatóterem reprezentációs célja ennél azonban még tovább is terjed. Maga a terem, kialakítása, elhelyezkedése, hangulata, berendezettsége is hozzátehet a fő célhoz. Ha épp mással nem, hát azzal, hogy annyira semleges, olyan neutrális vagy épp hófehéren üres, esetleg korom feketén sötét, hogy kontrasztot kínál és ezzel egyben ki is emelki a kiállítást.

A bemutatótermeket használhatják folyamatosan egy bizonyos céllal, de lehet rövid távú kiállítások, egynapos, hétvégés bemutatók színtere is. Utóbbi esetben bárki kibérelheti a helyet,l így megeshet, hogy egyik hétvégén egy legújabb autó modell miatt özönlöttek ajtajain, következőn pedig egy kortásrs fotóművész legújabb témájának darabjait lehet megcsodálni, esetleg megvásárolni. Ezek az információk jól megvilágítják, hogy a bemutatóterem takarítás annyira precíz és makulátlan végeredményt igényel, mely egyetlen porszem hatására is károsul. (Némi túlzással, de így van.) Emellett a változatos használat, az értékek, melyek megmutatásának helyet ad és a jelentős személyforgalom a tisztaságért felelős takarítócég munkatársaitól is nagy rugalmasságot, gyors alkalmazkodási képességet kíván meg a hatékonyság megőrzésével. A bemutatóterem takarítás szempontjából igazi borsószem királykisasszony.

bemutatóterem_takarítócég

Egy iroda személyes részein nem takarítunk, csak kimondott kérésre, de ez igen nehéz “terep”. Egy raktárat vagy épp gyárat, műhelyt sem úgy takarítunk, ahogy egy bemutatóteremben tisztítjuk végig a különleges felületeket vagy a megszokottabb, de mégis luxusfelületeket, mint például az üveg, a márvány vagy a minőségi, drága, stílusos fa, királyi bársony. A speciális és kényes felületek különleges eszközöket, megfelelő takarítószereket és képzettséget, gyakorlatot valamint lelkiismeretes munkavégzést kívánnak meg. Nyilvánvaló, hogy mindenhol a megfelelő ezsközökkel, szerekkel és szaktudással dolgozunk, azonban biztosra vesszük, hogy mindneki érzi a különbséget egy iroda laminált padlójának tisztítása és egy bemutatótermi bársonyszőnyeg tisztítása között.

Bemutatóterem rendszeres takarítása

A bemutatóterem használatának módjától függően napi és eseti takarítás mellett sok egyéb változat is van. Van, ahová heti kétszer megyünk, van ahol minden hétvégén kétszer takarítunk, de akad, amit csak kedden és szombaton kell alaposan kitakarítani. Minden lehetséges, megállapodás függő, hogy mikor, hányszor megyünk.