iroda_hangya

Irodatakarítás és hangya

Irodatakarítás során rengeteg mindennel találkozunk. Extrém kosszal, extrém körülményekkel és bizony apró vagy nem is annyira apró élősködőkkel, állatokkal. Ilyen a csótány, poloska, szú, egér és patkány, de a nagyon általános pók is meg tud jelenni bárhol. A listát szaporítják még a hangyák, akik bámulatos magasságokig képesek felmászni felderítő útjuk során.
Bizony a tizedik emeleten elhelyezkedő iroda sem tabu a hangyák számára, ezért lényegében bárhol felütheti fejét a szorgos kis ízeltlábú. Megelőzni viszonylag nehéz a megjelenését, főleg, hogy nem szól előre arról, ha be kara nézni hozzánk. Nem számítunk rá, és már csak akkor vesszük észre, mikor csapatostul vonul a nagy műgonddal kiválasztott padlónkon, rosszabb esetben egy fontos partner vagy ügyfél szeme láttára. Igazi rémálom, ezért fontos, hogy minden lehetséges és megengedhető módszerrel igyekezzünk távol tartani. Ilyen módszer a takarítócég felfogadása, a tisztaságra való odafigyelés, morzsás kerülése, kukák rendeltetésszerű használata.

 

Hogy kerül hangya az irodába?

A hangyák portyáznak, hatalmas utakat tesznek meg élelem felderítésére és ahol egyszer találtak valamit, alaposan körülnéznek és mégtöbben jönnek, hogy az esetleges nagyobb adagokat gond nélkül, hatékonyan el tudják hordani a bolyba. Ebből következik, hogy egy olyan irodába, ahol morzsát találnak, biztosan visszatérnek. Küszöböljük ki ezt rendszeres irodatakarítással!
Irodatakarítás során a legtisztább, legpedánsabb és sokadik emeleti irodákban is találkoztunk hangyával. Hol jutnak fel? Bárhol. Feljöhetnek kényelmesen a szellőzőakna csövein, a falak apró repedésein, az épület külső burkolatán, aztán bemásznak a legapróbb résen is.
A hangya megjelenése nem koszt jelez, de könnyedén előfordulhat, hogy az iroda dolgozói túl sokat morzsáznak, meg megfelelően használják a kukákat vagy épp az egyszemélyes takarítónő munkája hagy kivetni valót maga után. Nem minden esetben van így, hiszen, mint említettük, a hangya portyázik, útjába téved élelem mentes hely is, azonban megjelenése esetén érdemes megvizsgálni a higiéniát.
Mi úgy takarítunk, hogy nem maradhat ételmaradék, a kukák belső felén sem maradhat szennyeződés és az irodai konyhában is ügyelünk arra, hogy sem ételmaradék, foltok, de még por sem maradhat sehol. Ez alól nem kivételek a nehezen hozzáférhető és a szinte láthatatlan helyek sem, mivel pont ezekben találhat ínyenc falatokat egy nagy csapat hangya.