Az olcsó irodatakarítás nem egy pontosan körülhatárolható fogalom. Azonban, ha úgy látjuk, hogy valamiért gyanúsan keveset kérnek, akkor érdemes jobban megnézni, mit is kapunk majd a pénzünkért. Na de akkor csak a drága szolgáltatás a jó? Az olcsó takarításnak is híg a leve? Mi éri meg és mi nem?  Ezt a sokrétű és megfoghatatlan kérdést járjuk most körül.

Mitől olcsó az olcsó irodatakarítás?

Ha gyanúsan alacsony árajánlatot kapunk egy takarítási szolgáltatásnál, akkor először is érdemes részletes informálást kérni arról, hogy pontosan mire is vonatkozik az ajánlat. Mert elképzelhető, hogy számos feladatot nem vállalnak vagy feláras szolgáltatásnak számít. Ez még a jobbik eset, mert így a megkapott – bár csekély – szolgáltatások minősége elég magas lehet, csak épp nem teljeskörű a takarítás. Ha viszont nem erről van szó, hanem azt mondják, hogy „mindent megcsinálunk, csak épp ilyen jók az áraink”, akkor egy próbát tenni is kockázatos lehet.

Van számos olyan tényező, ami miatt az olcsó irodatakarítás problémás lehet. Mert mitől lehet meglepően olcsó egy szolgáltatás? Nézzünk pár lehetőséget:

  • Képzetlen munkatársak: A képzett munkaerő sokat ér, így az olcsóság arra is utalhat, hogy nem invesztáltak a kollégák képzésére.
  • Spórolás tisztítószereken: A jó minőségű, a szabályozásnak megfelelő, mégis a lehető leginkább környezetbarát tisztítószerek nem az alsó árkategóriából kerülnek ki. Ha valaki olcsó szereket használ, jelentős megtakarítást hozhat össze, azonban a velük végzett munka kárára.
  • Korszerűtlen eszközök: A korszerű és jó minőségű takarítóeszközök ára magasabb kategóriát képez. Ráadásul ezeket rendszeresen cserélni, szervizelni kell. Vannak olcsóbb megoldások, rosszabb hatásfokkal működő eszközök, ám a szerekhez hasonlóan, ennek is az ügyfél issza meg a levét.
  • Egyéb spórolások: Az olcsó árakat úgy is biztosítani lehet, hogy a kiadásokat a lehető legtöbb ponton csökkentik. Ez megmutatkozhat abban, hogy egy szivacsot, kefét stb. többször használnak a kelleténél. Ez nem csak a takarítás szépségén ront, de rendkívül higiéniátlan is.
  • Gyors, slendrián munkavégzés: Nyilvánvalóan, ha egy irodán csak átszaladnak, nem túl alaposan, akkor azt könnyű olcsón megcsinálni.

Az olcsó irodatakarítás sokszor az elmaradt fertőtlenítésről, a megkérdőjelezhető higiéniáról, az egyes felületeknek külön-külön megfelelő szerek és egyedi bánásmód elmaradásáról szólnak. Természetesen nem mindig igaz ez, jó esetben nagyon ügyes csapat végzi a munkát és így tudnak olcsók lenni, azonban ez talán a ritkább eset.

Akkor a drága megoldást válasszam?

olcsó irodatakarítás

Az olcsó irodatakarítás tehát nem feltétlenül jó választás. Azonban nem kell méregdrágának lennie egy szolgáltatásnak lennie ahhoz, hogy magas minőséget képviseljen. Míg a meglepően alacsony árak meglepő negatívumokat tartogathatnak, addig a drága szolgáltatás nem feltétlenül luxus minőség. A középkategóriában nagyon sok remek megoldást lehet találni, például minket a Serverint is. Nálunk az árak középkategóriások, nagyon is megfizethetőek, azonban a szolgáltatásunk kifogástalan. És az ár helyett mi alapján érdemes dönteni? Azt fontos megnézni, hogy egy takarítócégnek milyen referenciái vannak. Weboldalunkon komoly cégek szerepelnek, mint rendszeres ügyfeleink, tapasztalatunk évtizedes, kollégáink képzettek. Ezen múlik a minőség, hiszen az ár önmagában nem sokat árul el. Minden munka egyedi, így árajánlatot is személyre szólóan adunk. Hívjon minket, és elégedett lesz, megfizethető áron!