Higiéniai feltételek az irodában

Irodatakarítás során rendszeresen találkozunk hiányos higiéniai feltételekkel, melyek komoly gondot jelenthetnek mind az adott iroda, mind a dolgozók és a dolgozók környezete számára. Az irodatakarítás, szőnyegtisztítás, portörlés, felmosás, kárpittisztítás nem elegendő, időnként fertőtlenítésre is szükség van, különösen a nagy forgalmú és/vagy sok embert foglalkoztató cég irodája/ irodái egész területén.

Irodai higiénia

Az irodai higiénia nehezen megteremthető feltétel, mert rengeteg tényező befolyásolja, ugyanakkor elengedhetetlen óvintézkedéseket tenni ez ügyben. Rengeteg lehetőség áll a cég rendelkezésére, hogy dolgozóik és ügyfeleik számára higiénikus irodai környezetetet teremtsenek. Megfelelő takarítócég, rendszeres irodatakarítás, fertőtlenítőtakarítás, kéz szárítók helyett jól zárható adagolóban kéztörlő papírkendő, megfelelő konyhai körülmények és a szellőztetés lehetősége mind mind sokat tesznek a higiénikus iroda megteremtéséért.

Higiénia biztosítása takarítócéggel

Az irodatakarítás Budapesten nem különbözik a máshol végzett irodatakarítástól, talán csak annyival nehezebb a higiénia biztosítása, hogy itt több ember fordul meg egy irodában, mint kisebb városok esetén, hiszen Budapest lakossága az egész ország lakosságának 20%-át adja. Rengeteg baktériumot és kórokozót szállítunk kezeinken, cipőtalpainkról nem is beszélve, ezért nagyon fontos, hogy otthonunkhoz hasonlóan irodánkban, munkahelyünkön is betartsunk bizonyos higiéniai szabályokat.

  • Még az irodába lépés előtt töröljük meg lábunkat és győződjünk meg arról, hogy nem léptünk bele semmi kellemetlenségbe.
  • A sokak által sokszor tapogatott tárgyak felületét rendszeresen fertőtlenítsük (kilincs, korlát, telefon, csapok, egér, billentyűzet, kapcsolók, stb)
  • A mosdót rendeltetésszerűen használjuk, a wc-t öblítsük le (sajnos erre még a XXI. században is külön fel kell hívni a figyelmet :O).
  • Mosdóhasználat után mossunk kezet és ne a ruhákban töröljük meg.
  • Ne használjunk közös törölközőt!
  • A közös evőeszközök, poharak használat után azonnal és alaposan megtisztítandóak, de még a következő használat előtt is érdemes elöblíteni őket, lehetőleg forró víz alatt.
  • Kéz szárító helyett inkább újrahasznosított papírból készült kéztörlőket használjunk!
  • Ügyeljünk arra, hogy a légkondi szűrője tiszta legyen és időnként használjunk fertőtlenítő légfrissítőt.
  • Ha beteg munkatárs vagy ügyfél tartózkodik az irodában, a légkondit kapcsoljuk ki és inkább szellőztessünk.