A rendszeres irodatakarítás az iroda levegőjének minősége, a kellemetlen szagok elkerülése miatt is nagyon fontos. Számos apróság okozhat bűzt és számos aprósággal tehető illatossá, friss, tiszta levegőjűvé egy helyiség, de ezeket az apróbb –nagyobb lehetőségeket leginkább csak gyakorlott, szakképzett és munkájára igényes takarítók használják ki.

Környezetünk sokkal nagyobb befolyással van ránk, mint amennyit tudatosan észreveszünk. A színek, hőmérséklet, hangok, akár a másik ember rezgései olyan mély, de nem tudatos változásokat idéznek elő bennünk, melyek alapjaiban határozzák meg közérzetünket, emberekhez, helyekhez, dolgokhoz való viszonyulásunkat. A szagok, illatok is ilyenek, ezért nem mindegy, hogy irodánkban miféle levegőt szívunk mi, munkatársaink, beosztottjaink és a betérő partnerek, ügyfelek.

Az irodatakarítás Budapest és környékén sokszor szembesül azzal, hogy bár varázslatosan tisztává vált az iroda, a kívülről érkező kellemetlen szagok beárnyékolják a hatást. Ezért érdemes illatosítókkal javítani  a helyzeten vagy illatosított tisztítószereket bevetni.

 

 

Hogyan biztosítható a kellemes illat?

Heti takarítás vagy napi szintű irodatakarítás sokat tehet az iroda kellemes illatáért. Igaz, hogy a légfrissítők, illatosítók és a szellőztetés erősen befolyásolják a levegő minőségét és mondjuk úgy élvezeti értékét, de ezeken kívül rengeteg más is hatalmas befolyást gyakorol rá. A padló, a bútorok, a kárpitok, a kukák belsejébe ragadt szemét, az asztallapokra tapadt apró ételmaradékok, a légkondicionáló berendezés tartálya és szűrője, a növények, a fal a szekrény mögött, mind komoly szaghatást tud elérni, amennyiben jól vagy nem jól kezeljük. Előbbi esetben pozitív irányba billen a mérleg és megfelelő irodatakarítás során inkább illatossá varázsolódik a munkaterület és a tárgyalók, utóbbi esetben viszont állott, poros vagy akár dohos és büdös szagú levegőt kell szívnia annak, aki az irodába látogat.

A friss, kellemes, nem tolakodó illatok szimpátiát, nyugalmat és barátságos légkört teremtenek, ahol fel lehet oldódni, ahol bizalmat lehet szavazni beosztottnak, munkatársnak, ügyintézőnek, partnernek, ügyfélnek, szolgáltatónak és még sorolhatnánk, tulajdonképpen bárkinek. A kellemetlen vagy tolakodó, erős, speciális illatok, szagok viszont pont az ellenkezőjét váltják ki emberekből. Ezek akkor is igazak, mikor első szippantásra vagy talán sokadikra sem lehet semmiféle illatot érezni a levegőben, mert agyunk ilyenkor is felfogja a minimális ingereket és meglesz a megfelelő reakció, csak nem olyan látványosan, nem olyan tudatosan.

Rendszeres irodatakarítás mellett nem lesz szag, illat lesz az irodában, mely óvatosan teremt kellemes környezetet és a tisztaság érzését erősítve teszi hatékonyabbá, jobbá az iroda működését. Felületek letisztítása, esetleges szennyeződések eltávolítása mellett munkatársaink ügyelnek olyan apróságokra is, mint a szekrények mögötti falak megfelelően száraz állapota vagy a különböző kárpitok szennyeződései, melyek alattomos bűzforrásként rondítanak bele az irodai életbe.