Az őszi ablaktisztítás egy sarkalatos kérdés, hiszen egyrészt az időpontja, másrészt a mikéntje is kérdéses. Főleg ott, ahol sok és nagy az üvegfelület vagy épp magasan a sokadik emeleten kellene megtisztítani. takarítóink hosszú évtizedek tapasztalatával és kiváló felszereléssel vágnak neki bármilyen ablakmosásnak, úgyhogy az őszi, szezonális munkát érdemes rájuk bízni.

Miért fontos az őszi ablaktisztítás?

Az őszi ablaktisztítás egy munkahely vagy akár otthonunk esetében is azért fontos, mert a nyári, ősz eleji, még poros, pollenes és rovarinváziós időszak maradványait most érdemes eltávolítani. Az ősz vége és a tél kevesebb rovart, kevesebb madarat jelent, valamint a por, a pollen és az esőzések okozta felverődés is kevesebb vagy épp nincs is. Ráadásul érdemes legalább szezononként, azaz negyedévente megejteni egy nagyobb, átfogó tisztítást kívül és belül is, ezáltal biztosítva a folyamatosan megfelelő állapotokat. Az őszi ablaktisztítás emellett még azért is fontos, mert télen sokkal kényelmetlenebb feladat. Most még lehet szellőztetni bátran, most még könnyebb nyitott ablaknál takarítani, míg később az ablakok külső lemosása, a párkányok és redőnyök tisztítása sokkal kényelmetlenebb. Természetesen profi takarítócégünk a leghidegebb időben is színvonalas munkát végez, de miért hagynánk ki a legjobb alkalmat még így ősszel?

őszi ablaktisztítás

Hazánkban több éve már, hogy a poloska invázió hozzá tartozik a szeptemberhez és októberhez. Ritka kellemetlen jelenség, mikor teli van a szúnyogháló, a redőnytok ezekkel a rossz szagú kis bogarakkal. Az pedig mégkellemetlenebb, amikor be is jutnak beletereinkbe és zümmögve, koppanva garázdálkodnak körülöttünk. A pókok is most nyüzsögnek a legjobban, teliszövik, amit csak érnek. Sok ilyenkor az eső, a lerakódott port felverő. Bizony összes sok kosz és szennyeződés rakódik le ablakainkon és azok körül. Az átfogó őszi ablaktisztítás vonatkozik a párkányokra, ablakkeretre, redőnyre és szúnyoghálóra is, így egyszerre lesz makulátlan a kilátás és rovartetem, falevél mentes az ablakok környéke.

Mikor esedékes az őszi ablaktisztítás?

Érdemes az őszi ablaktisztítás elvégzésére vagy elvégeztetésére egy olyan napot választani, amikor még kellemes az idő és már kevésbé aktívak a poloskák. Amennyiben csak külső ablaktisztításra van szükség, akár ipari alpin technikával, a poloska kérdés kevésbé fontos, bár ezek a kis bogarak mindenhol nyomot hagynak maguk után. Mindenképpen válasszunk olyan napot, mely után előreláthatólag nem érkezik nagyobb vihar. Ezen kívül nincs megkötés, hiszen egész évben takarítani kell, vihartól, időjárástól függetlenül. Ha szeretné, hogy ablakai és azok környéke makulátlanul tisztán várja a telet, hívjon minket mielőbb, hogy az őszi ablaktisztítás feladataira találjunk Önnek is szabad időpontot!