takaritas_Cola_2

Takarítás Colával?
Miért is ne?! Tudjuk, hogy elcsépelten hangzik, ahogy az ecet és szódabikarbóna, a citrom és hasonlók is, azonban mindig elfelejtjük, hogy számos olyan szer, anyag található polcainkon, melyeket inkább érdemes takarításra használni. Vagy bármi egyébre, kivéve azt, amire szánták: fogyasztásra. A Cola pont ilyen.

Most elmondjuk, miért jó a Cola takarításra.

 

Miért használjuk inkább takarításra a Colát?

A Cola – legyen szó bármelyik márkáról, azok bármelyik típusáról, rendkívül egészségtelen. Rosszat tesz emésztésünknek, fogainknak, csontozatunknak, lényegében az egész szervezetünkre rossz, hatással van. Egészségtelen hatásait nem érezzük azonnal, hanem az évek során segít hozzá a szervezetünk állapotának romlásához. Eleve a szénsavas italokat érdemes kerülni, mert a szénsav dehidratáló és nem csak átmenetileg puffasztó hatása már önmagában rossz. ehhez adódik még hozzá a Colában (és sok egyéb üdítőitalban) lévő cukor vagy kétes édesítőszerek, koffein, színezékek, aromák és tartósítószerek. A Cola igaz, hogy egyedi és talán a legízletesebb, legautentikusabb szénsavas üdítőital, de ér annyit az ízélmény, mint az egészség? A Colában lévő anyagok viszont egészségre gyakorolt negatív hatásukkal ellentétben a takarítás, tisztítás terén sokat tehetnek értünk.

colaval_takaritani

Mire jó a Cola?

 1. Ablaktisztítás Colával

A Cola segít megszabadulni a kis vízkövecskés cseppektől, a zsírtól, a rovarürüléktől és csodás ragyogást kölcsönöz az üvegfelületeknek. Ablaktisztítás előtt töröljünk át egy Colával átitatott ronggyal az ablakokat, majd vizes, utána száraz kendővel folytassuk az ablakpucolást. makulátlan végeredményt kapunk majd. (Ez az ecetes vízzel is működik.)

 1. Üvegasztalok, üvegajtók, üvegpolcok

  Az előbbihez hasonló okokból működik jól és ugyanúgy kell csinálni.

 2. Csempetisztítás Colával

  Szintén a vízkő és lerakódások hatékony oldása miatt tesz jót a csempének (és járólapnak) a Colás áttörlés. (Szintén működik ecetes vízzel is.)

 3. WC és mosdókagyló tisztítás Colával

  A WC-ben és mosdókagylóban lévő lerakódásokat, vízkövet jól oldja a Cola. Pezsgése ráadásul segít megbontani a lefolyók lerakódásait, ezzel gátolva a dugulás lassú kialakulását. Öntsük a Colát a WC-be vagy öntözzük körbe a mosdókagylót és hagyjuk hatni. Ha már rég nem pezseg, lehúzhatjuk. (Itt is működik az ecet.)

 4. Beleégett zsír ellen Colát

  Edények, serpenyők tisztítására is alkalmas a Cola. Ha makacs leégést szeretnénk eltávolítani, öntsünk némi Colát az edénybe és hagyjuk pár órát át hatni. Sokkal könnyebb lesz megszabadulni a leégéstől.

A legjobb, ha nem vásárolunk fölösleges, vagy káros termékeket, legyen szó tárgyakról, vagy élelmiszer(nek nevezett) dolgokról. Ám ha mégis van otthon Cola, akkor inkább takarításra használd, mint fogyasztásra. Ha kisméretű, családias lakásirodában dolgozol, ott is hatékony lehet ez a megoldás, ha gyorsan szeretnél rendet csapni. Azonban nagyon fontos, hogy megfelelő fertőtlenítő hatással bíró, a jogszabályoknak megfelelő szerekkel takaríts alapvetően vagy bízz meg egy profi takarítócéget az irodatakarítás munkálataival! Például minket. Az előírásoknak megfelelő, minőségi, környezetbarát takarítószerekkel, a legmodernebb eszközökkel, elhivatott, precíz munkatársakkal és nagy gyakorlattal biztosítjuk irodád tisztaságát és higiéniáját.