Bár a télnek lassan vége, az influenzás megbetegedések időszaka még nem ért véget, sőt, az enyhébb időjárás csak kedvez ennek a sok bosszúságot okozó vírusnak. Ezért továbbra is érdemes vigyáznunk a fertőzésekkel otthon éppúgy, mint az utcán és a munkahelyen. A rendszeres irodatakarítás a professzionális takarítás mellett garantálja az irodák fertőtlenítését is.


A vírusok és baktériumok egyik leghatékonyabb természetes ellenszere a napfény. Ugyanakkor a nagy hideg, a kemény fagyok is alaposan megtizedelik a különféle kórokozók légióit. Az évről évre a legtöbb megbetegedést okozó, járványosan terjedő influenza most jelenti a legnagyobb veszélyt, mert a nagy hidegek már elmúltak, de a nap sugarainak még kevés az ereje. A cseppfertőzéssel terjedő betegséget könnyű elkapni, de bizonyos szabályok betartásával jelentősen csökkenthetjük a kockázatot. Az ilyen betegségek esetében is igaz a mondás, mely szerint a tisztaság fél egészség. A rendszeres kézmosás segít megszabadulni a kórokozók jelentős részétől, a helyes táplálkozás és az egészséges életmód pedig ellenállóvá teszi szervezetünket és amennyiben mégis megbetegednénk, gyorsítja a gyógyulást.

 

Irodatakarítás az egészségért

mosdó csaptelep tisztítás
Ami a munkahelyet illeti, az influenzás időkben is komoly előnyt jelent, ha professzionális cégre bízzuk a rendszeres irodatakarítást. A szakképzett és tapasztalt takarítószemélyzet nem csak gyorsan, hatékonyan és teljes körűen kitakarítja az irodát, de fertőtleníti is munkakörnyezetünket. Itt elsősorban a mellékhelyiségekre és csapokra kell gondolni, de a fertőtlenítés kiterjed a padlóra is. Mindezt olyan tisztítószerekkel, amik megfelelnek minden környezetvédelmi- és közegészségügyi előírásnak. Szükség esetén a kilincsek, fogantyúk is fertőtlenítésre kerülnek, bizonyos apróságokról azonban jobb, ha mi magunk gondoskodunk. Itt a sokak által, vagy sokszor használt tárgyak fertőtlenítéséről van szó, mint amilyen a billentyűzet, az egér, a telefonok, tűzőgépek vagy akár tollak. Ezeket használatuktól függően töröljük át időnként gyorsan száradó, alkoholos kézfertőtlenítő kendővel. Ez a kezelés drasztikusan csökkenti a kezünkre kerülő kórokozók számát. Kezünk fertőtlenítésével azonban vigyázzunk, a túl gyakori antibakteriális tisztítás nem egészséges!
Ha munkahelyünkön is betartjuk az alapvető higiéniai szabályokat, akkor a rendszeres irodatakarítással megtámogatva mindent megtettünk azért, hogy elkerüljük a téli időszak utolsó influenzás rohamait.