Gondolnád, hogy irodád tisztasága és rendezett képe elősegítheti üzleti sikereidet? És azt, hogy ezek hiánya gátat szabhat bizonyos üzletek nyélbeütésének? Egy kellemetlen vizit, és máris kikerülsz az elsőszámú partnerek, üzlettársak listájáról.

tiszta_iroda

Az irodák, közintézmények, szolgáltatók, munkahelyek tisztasága hatalmas jelentőséggel bír. Aki hozzád érkezik, azonnal az aktuális állapotokkal szembesül, melyek kialakítanak benne egy első benyomást, majd pedig megfontoltan néz körbe, hogy képet kapjon rólad, rólatok. Egy koszos iroda éppúgy kiállítja a bizonyítványt, ahogy a patyolat tiszta. A zsúfolt vagy igénytelen berendezés ugyanúgy árulkodó, mint az egyszerű, de igényes, vagy az igazán dizjános beltér.

Nem csak a drágán berendezett iroda kelthet jó benyomást

Az, hogy az iroda rólunk árulkodó képe milyen, szerencsére kizárólag rajtunk áll. A tisztaságot és rendet nem befolyásolja, ha esetleg szűkebb anyagi keretekből kell megoldani a berendezést vagy csak kisméretű, sötét irodát tudunk bérelni. A szerény körülményeket is feldobja a tisztaság és a luxusberendezést is tönkreteszi a kosz, rendetlenség. A rend kialakítása és fenntartása az irodában dolgozók számára sem nagy kihívás, a tisztaság biztosítása pedig takarítócég munkatársaival a legbiztosabb. Az irodatakarítás, ahogy mi csináljuk, egy lelkiismeretes szakmunka, melyhez kiváló szakemberek igényes, lelkiismeretes és minőségi tudás, munkája szükséges. Mivel mi tudjuk, mit és hogyan a legcélszerűbb, hatékonyságunkkal nem lehet versenyre kelni.

Miért tesz rossz benyomást az iroda rendetlensége?

tiszta_iroda_siker_uzlet

Ha valahol hosszabb időt töltünk el, biztosan megakad a szemünk néhány dolgon. Ez lehet pozitív vagy negatív okból. Várakozás közben nyilvánvalóan mindenkinek sokkal több ideje, módja jut nézelődni, így a kisebb piszkokat is észreveszi. Például egy látszólag tiszta iroda hamar lelepleződik, ha valaki észreveszi, hogy a szőnyeg foltos vagy polcokon áll a por. Az összetapogatott, légypiszkos felületek, főleg ha fényes, egységes vagy üveg felületek, nagyon látványosak tudnak lenni és még a legtisztább irodát is igazi koszfészek hangulattal itatják át. De nagyon rossz látvány egy poros tűzoltókészülék is. Ez utóbbi vagy az ehhez hasonló jelenségek azt a megállapítást ülteti el a nézelődőből, hogy az irodában alapvetően csak a felszínes dolgokra, a külcsínre van idő és igény, de azért arra már senki nem veszi a fáradtságot, hogy a maximumot nyújtsa. Nos, ez ugyan már kinek lenne szimpatikus, és ki bízná ilyen cégre bármi fontos ügyét, dolgát, kutyáját, macskáját, anyagi biztonságát?

Ha nem sikerül megoldani önerőből

Természetes, hogy egy irodában mindenki teszi a dolgát, és ha hatékonyan szeretné végezni munkáját, akkor amellett már nem jut idő a fölső polcot letörölni vagy a mosdókat fertőtleníteni. Ez így van rendjén, haladjon csak a munka, legyen minden cég fejlődő és jól működő, hiszen van, aki átvegye a takarítás terhét. Napi takarítás, heti takarítás vagy eseti takarítás is szerepel az „étlapon”, így mindenki olyan takarító szolgáltatást kaphat, amilyen irodája számára a maximális és mindennapos higiéniát, tisztaságot és rendet biztosítja.