dezinfekció

Fertőtlenítőtakarítás

Az irodatakarítás sokrétű tevékenység, melybe a fertőtlenítőtakarítás is beletartozik. Ez nem azt jelenti, hogy a heti takarítások alkalmával mindig átfertőtlenítjük az irodát, ám rendszeres szükség van arra, hogy biztosítsuk az iroda higiéniáját.
Természetesen az irodatakarítás magában foglalja a mellékhelyiségek takarítását is, ahol minden egyes alkalommal fertőtlenítő hatású tisztítószerekkel és hatékony tisztítóeszközökkel gondoskodunk a kórokozók, baktérium elpusztításáról és a látható tisztaságon túl a higiéniáról.

 
A fertőtlenítő takarítás különösen fontos járványos, őszi és tavaszi megfázásos időszakok közepette és azok után, de már is magas szinten teszi szükségessé, ha egy helyen több ember tartózkodik rendszeresen huzamosabb ideig. Egy munkahely esetén ez utóbbi alapvetően adott, így elkerülhetetlen, hogy irodatakarítás mellé időnként teljeskörű fertőtlenítőtakarítást igényeljen a cég. Ezt a tevékenységet nem úgy kell elképzelni, hogy kiürítjük az épületet és tetőtől talpig védőruhában fújkáljuk a vegyszert. Ez ennél sokkal hétköznapibb és alapvetőbb dolog, úgyhogy az iroda dolgozóinak nem jelent többletgondot.

 

Irodai veszélyforrások


Régóta tudjuk már, hogy az emberek, még a tisztaságra odafigyelők is, rengeteg baktériumot hordoznak és továbbítanak tenyerükön. Miután kilépünk az otthonunk ajtaján, rengeteg idegen felületet érintünk meg – kilincsek, korlátok, mozgólépcső kapaszkodója, közlekedési eszköz ülése, kapaszkodói, bevásárlókosár, tárgyak, ételek csomagolás, stb – melyek felületén számtalan kórokozó is megtelepedhet. Ezeket a kórokozókat, baktériumokat aztán magunkkal visszük és más – megérintett- felületeken ott is hagyjuk a többieknek.
Egy átlagos esetben egyetlen tenyéren közel 150 baktérium faj él. Ha egy irodában csak öten dolgoznak, akkor ez az öt ember a számtalan baktériumot össze-vissza “pakolássza” az iroda különböző tárgyain, felületein ilyen módon könnyen előfordulhat, hogy az egész iroda megbetegedik, jobb esetben csak kis közérzeti romlás figyelhető meg, rosszabb esetben akár valódi megbetegedésről is beszélhetünk.
Az irodatakarítás nagyban gátolja a baktériumok, gombás fertőzések, vírusok terjedését, azonban több főt foglalkoztató iroda esetén nagyon fontos a rendszeres irodatakarítás mellé időnként nagy, átfogó fertőtlenítőtakarítást igényelni.
+TIPP: Az irodákban alkalmazhatunk fertőtlenítő hatású párologtatót és rendszeresíthetünk kézfertőtlenítő szereket a mosdók és az íróasztalok környékén.