A mosdótakarítás elengedhetetlen, akár saját lakhelyünkről, akár munkahelyünk közösen használt vizes blokkjairól van szó. A mosdótakarításnak nem csupán esztétikai célja van. A mosdók rendkívül veszélyesek, fertőzések melegágyai lehetnek, ha nem gondoskodunk rendszeres takarításukról, és a fertőtlenítőtakarítás is elmarad.

A fertőtlenítőtakarításról

A fertőtlenítőtakarítás az irodatakarítás részként kérhető szolgáltatás, mely minden olyan iroda, munkahely, közintézmény számára fontos, hol több ember fordul meg a mellékhelyiségekben. Akkor is fontos, hogy az iroda mosdói még felújítás előtt állnak, régimódiak és csupán funkcionálisan megfelelőek, esztétikailag nem. Az elsődleges úgyis a higiénia. A csúnya mosdót is maximálisan ki kell tisztítani vagy tisztíttatni, ahogy a csúnya WC és zuhanyzó sem kivétel ez alól. Ha érik már egy csempe és szaniter csere, akkor sem elhanyagolható a rendszeres irodatakarítás, mely kiterjed a WC és mosdók teljes megtisztításra is. Fertőtlenítő takarítást a vizes blokkokra napi rendszerességgel érdemes kérni nagyobb forgalmú helyeken. Kis, családias irodában az átfogó takarítás, a nagytakarítások részeként elegendő lehet, hogyha az ott dolgozók alapvetően tisztán tartják és rendszeresen fertőtlenítik arra alkalmas szerekkel.

WC pucolás szakszerűen, mosdó takarítás profin

A mosdótakarítás nem ér fel egy felújítással és a régi, kopott, omladozó megoldások nehezítik a higiénia biztosítását. Ha nem is a legdrágább, legmodernebb csempével és egyéb burkolatokkal, felszereléssel látjuk is el irodai mosdóinkat, azért egy költséghatékony, gazdaságos higiéniai célú felújítás mielőbb fontos lehet olyan helyeken, ahol láthatóan rég volt ilyesmire példa. A csempék repedéseiben a kikopó fugákban és még számos helyen telepedhet meg baktérium, szaporodhat el penészgomba, ezért fontos, hogy minimalizáljuk ennek lehetőségeit. Ha most még nincs keret egy felújításra, a rendszeres irodatakarítás és fertőtlenítő takarítás féken tartja a bajt.

A mosdók rendszeres és alapos kitisztíttatása sokat javít a helyiségek esztétikai minőségén is. Az egy dolog, hogy valami régi és kopott, de egészen más megítélésben részesül az, ami mindehez még koszos is. Természetesen az új, legmodernebb luxusmosdók is rossz benyomást, undort keltenek, ha nem kielégítő a tisztaságuk. Mindebből látszik, hogy a higiénia és a látható tisztaság szerepelnek első helyen. A funkcionalitás ezekkel nagyban összefüggve áll és csak mindezt követi az esztétikai élmény.

Irodatakarítás, mosdótakarítás, fertőtlenítőtakarítás, higiénia, rend és tisztaság – ezekre van szüksége egy irodának, amennyiben megfelelő körülményeket akar biztosítani dolgozói, látogatói számára.