A heti irodatakarítás Budapesten általában sokkal többet jelent, mint a vidéki helyszíneken, hiszen a főváros az ország gazdasági-, pénzügyi- és kereskedelmi központja, ahol ennek megfelelően az irodák, irodaházak száma is jóval magasabb, mint az ország többi településén. Jelenleg az országban eladó irodák majdnem fele (48%) és a kiadó irodahelyiségek közel kétharmada (66%) Budapest területén található.

heti_irodatakaritas_budapest

Ez természetesen az irodatakarítás, mint szolgáltatás iránti igényt is a vidéki elvárások sokszorosára növeli, ez pedig érezhető versenyt generál a különféle szolgáltatók között. Budapesten a heti irodatakarítás a leggyakrabban igényelt szolgáltatás, kiegészítve eseti megbízásokkal, időszakos nagytakarításokkal. Igaz, számos irodaházban napi szinten takarítják a helyiségeket, ezt a sok esetben objektíve nézve indokolatlan munkát azonban többnyire a nagy irodaházak fenntartói végzik, akiknek egyszerűbb folyamatosan takarítani, mint felmérni az egyéni igényeket és szükségleteket. A napi irodatakarítás inkább a valóban nagy ügyfélforgalmat bonyolító irodák esetében indokolt, mint amilyenek a pénzintézetek, hivatalok vagy intézmények. A klasszikus irodai munka mellett ideális a heti irodatakarítás Budapesten éppúgy, mint vidéken.

budapest_heti_irodatakaritas

Heti irodatakarítás Budapest kerületeiben

A Főváros egyes kerületei, egymástól távol eső városrészei között óriásiak a különbségek és ez értelemszerűen meglátszik az irodaházak, irodahelyiségek eladási-, és bérleti árain is. A legfelkapottabb budapesti környék az utóbbi években tudatosan kiépített XI. kerületi üzleti- és informatikai központ és környéke. Hagyományosan megbecsültek a központi elhelyezkedésű, belvárosi irodák is, ezek között azonban már előfordulnak kedvezőbb árfekvésű helyiségek is. Utóbbiak többnyire szegényes parkolási lehetőségekkel bíró szűk utcácskákban, öreg bérházakban található ingatlanokat, vagy ötletszerű megoldásokból kialakított helyiségeket jelentenek. A városközponttól távolodva általában csökkennek az árak, sok vállalkozás azonban kifejezetten a külvárosokban keresi magának az ideális székhelyet. Az ipari területeken ugyanis nem csak iroda, de sokszor raktár, műhely is bérelhető és megoldható a teherforgalom is, ami a belvárosi irodaházakról ritkán mondható el. A költségeket is szem előtt tartó tulajdonosok és bérlők érthető módon a takarításra sem szeretnének a szükségesnél többet áldozni, ezért választja többségük Budapesten a heti irodatakarítást.

heti_takaritas

A város sokszínűségével, a kerületek és az ingatlanok változatosságával ellentétben, a heti irodatakarítás Budapesten sokkal egységesebb képet mutat. A megnövekedett igények számos takarításra szakosodott céget és vállalkozást hívtak életre. Mára a folyamatos verseny eltüntette a kor kihívásaival lépést tartani nem képes, esetenként kontár vállalkozásokat. Ma már a szolgáltatás alapvető részét képezi az ügyfélközpontúság, a rugalmasság, a pontosság, a precizitás, és a megbízhatóság. Ezért elvárható, hogy a Budapesten heti irodatakarítást végző cég alkalmazkodjon az egyéni igényekhez és kérésekhez, a heti takarítás mellett elvégezze az időszakos nagytakarításokkal járó többletmunkát is, és természetesen az sem jelenthet gondot, ha a munkavégzés helye a Főváros közigazgatási határain kívül található.