Az eseti irodatakarítás mellett időnként a rendszeres irodatakarítás is szükségessé válhat. Legyen szó irodáról vagy üzlethelyiségről, kiállító teremről vagy ügyféltérről, bárhol előfordulhat olyan előre nem látható, váratlan helyzet, amely nyomán szükségessé válik az eseti irodatakarítás.

eseti_takaritas

Eseti irodatakarítás – minden esetre

Az eseti irodatakarítás jelentheti ugyanazt a szolgáltatást, amit az iroda rendszeres takarítása során végez az ezzel megbízott takarító cég, tehát a portörlés, felmosás, szemétkezelés rutinfeladatait valamint a mellékhelyiségek fertőtlenítését és kitakarítását, melyek nyomán szokott rendjében ragyog az iroda. Többnyire azonban az eseti irodatakarítás valamilyen speciális feladat elvégzését jelenti, amely egy váratlan probléma kapcsán merült fel. Csőtörés, beázás, dugulás elhárítása nyomán keletkezett csatornaszenny sürgős eltakarítására, váratlan épületgépészeti malőr miatt bekövetkezett vakolathullás, törmelék, por eltüntetésére, vagy esetleg baleset miatt megjelenő véres szennyeződés eltávolítására egyaránt irányulhat az eseti irodatakarítás. Ugyanakkor nem csak az ilyen kellemetlen meglepetések nyomainak eltüntetése kapcsán válhat szükségessé a rendkívüli takarítás, az eseti irodatakarítás szükséges lehet akkor is, ha spontán összejövetel, céges parti után kell rendet tenni, vagy ha egy váratlan, de prominens vendég érkezése várható, akinek jó lenne az irodát a szokottnál is jobb, szebb, tisztább állapotában bemutatni. Új kollégák belépése, régiek távozása vagy az irodabútorok cseréje egyaránt szükségessé teheti a szokásostól eltérő eseti irodatakarítást. Így, vagy úgy, egy professzionális irodatakarító céget nem érhet váratlanul semmiféle szokatlan takarítói feladat, a szakértő személyzet és az általuk használt fejlett technológia gondoskodik arról, hogy az extrém szennyeződések is gyorsan és nyom nélkül eltűnjenek az irodákból, üzlethelyiségekből.

eseti_irodatakaritas

Eseti irodatakarítás – a megszokott szakemberekkel

Az irodák, üzlethelyiségek, ügyfélterek takarítását jellemzően megszokott rendben, többnyire napi, vagy heti rendszerességgel végzik a takarításra szerződött vállalkozások. Ezeket az alkalmakat bizonyos időközönként, évente néhány alkalommal nagytakarítások váltják föl, természetesen az ügyfelek igényei szerint. Az igazán jó munkát végző, megbízható takarító szolgálatok jellemzően sok helyen takarítanak, számos ügyfelet szolgálnak ki, és ezt csak feszes munkarendben, szoros időbeosztás mellett tudják biztosítani. Az eseti irodatakarítás időnként nehezen illeszthető be ebbe a rendbe, mégis, az eseti irodatakarítás elvégzésére is szerencsésebb a már bevált takarítókat igénybe venni és nem ismeretlen, bár azonnali megoldással kecsegtető szolgáltatókra bízni a munkát. Előfordul, hogy a váratlan munkára is van szabad kapacitás, az esetek többségében pedig némi átszervezéssel megoldható hogy az eseti irodatakarítás is időben megtörténjen.